Seger borta mot Tingsryd
Publicerad: 2020-11-04
Henrik Hetta inledde målskyttet och Emil Kruse höll säsongens första nolla

Tingsryd - Västerås 0-3 (0-1,0-0,2-0)

Tufft motstånd väntade i Nelson Garden Arena denna kväll i form av Tingsryd. Ett Tingsryd som fram till kvällens match låg på sjätte plats i tabellen.

Den första perioden blev en väldigt jämn tillställningen där det var Västerås som skapade de flesta farliga avslut. Ett exempel på farliga lägen var då Fredrik Johansson blev frispelad på offensiv blå efter delikat passning från Calle Ehrnberg. Tyvärr kunde inte Fredrik förvalta läget bättre än att Tingsryds målvakt räddade avslutet.

Det skulle ändå bli Västerås som gjorde första målet i mathcen. Förspelet till målet stod backen Alexander Younan för. Younan trampade iväg från egen zon, snirklade sig förbi och fram in i anfallszon där han släppte pucken bakåt till Henrik Hetta som skickade in pucken via ett snabbt handledsskott. Tid 08:45.

Förutom att Västerås vaskade fram flera riktigt fina avslutslägen bjöd man dessvärre sina motståndare fina chanser i egen zon då man slarvade med uppspelen.

En period som var spelmässigt jämn men där Västerås kändes starkare i det offensiva spelet.

Skott: 3-9

Denna period var fortsatt väldigt jämn spelmässigt. Närmast att göra mål var kanske Västerås då Rasmus Asplund, i boxplay, erövrade pucken i offensiv zon och var nära att hitta fram med en passning till en helt fristående medspelare framför Tingsryds mål.

Båda lagen fick chans till att spela powerplay utan att lyckas förvalta detta.

Västerås gjorde ett bra jobb defensivt perioden igenom vilket gjorde att Tingsryd hade det fortsatt svårt att komma till klara avslut mot Emil Kruse i Västerås målbur.

Även om det var väldigt jämt spelmässigt var det Västerås som hittade fram till flest farliga avslut. Skott: 8-13

Tingsryd hade en hel del puck i Västerås zon men hade fortsatt svårt att komma till avslut som satte Emil Kruse på några större prov. Västerås defensiv firade triumfer då man ständigt höll sina motståndare på utsidan och längs sargerna. Riktigt bra arbete i egen zon av både backar och forwards.

Allt som tiden gick fick Tingsryd lite mer desperation i sina attacker. Då bröt Västerås William Wikman Tingsryds momentum i matchen genom att jaga ifatt och störa en Tingsrydsback. Ur den situationen fick Västerås lämpligt nog ett powerplay då Tingsryds back, ivrigt uppvaktad av Wikman, skickade pucken över sarg och plexi. Tid 51:54.

I det efterföljande spelet fem mot fyra hade Västerås till en början förfärligt svårt att ens ta sig in i anfallszon. Det var bara knappa trettio sekunder kvar av spelet i powerplay när man väl lyckades etablera spelet i Tingsryds zon. Men det gick bra ändå, kan man säga. Jimmie Jansson Lorek skickade iväg trissan mot mål från sin backposition och fick se pucken landa nätmaskorna bakom Tingsryds målvakt Andreas Ljungren. Målet tilldelades dock Henrik Hetta som tydligen styrde in pucken där han stod placerad framför målvakten. Tid 53:17

Med drygt tre minuter kvar av matchen valde Tingsryd att plocka ut sin målvakt för spel sex mot fem. Hemmalaget lyckades aldrig sätta något riktigt tryck offensivt utan istället kunde Daniel Öhrn vinna puck i mittzon och frispela Viktor Hertzberg som kunde lägga in 3-0. Tid: 57:31 Skott:10-8

Skott totalt: 21-30

Summering

Så kom då säsongens första match för Västerås där man fick spelet att stämma över sextio minuter. Individuella prestationer i form av Alexander Younans uppåkning innan 1-0 samt William Wikmans energiskt jagande av puck innan 2-0 bidrog till segern. Emil Kruse gav ett oerhört stabilt intryck matchen igenom. Kan laget städa bort lite mer av slarvigt pucktapp i egen zon ser framtiden plötsligt mer lovande ut.