Västerås IK - Södertälje SK 5-4 e.fl
Publicerad: 2018-10-19
Västerås IK besegrade Södertälje SK med 5-4 efter förlängning i fredagskvällens match i ABB Arena. Målskyttar för VIK var Mikael Frycklund, Anthon Eriksson, Alexander Younan, Marcus Bergman och Lukas Zetterberg.

Västerås IK tar ledningen knappt fem minuter in i matchen när Mikael Frycklund driver på kassen och stöter in en fin flippassning från Jimmie Jansson. Hemmalaget utökar även till 2-0 under periodens första halva när Anthon Eriksson hittar in bakom Sahlin i bortamålet efter en passning av Mattias Beck. Skotten i första perioden slutar 21-9.

Södertälje får bästa möjliga start i den andra perioden när Sebastian Dyk hittar avlossar ett skott som går precis över benskyddet på Ersson och det är reducerat till 2-1. VIK ska dock utöka ledningen drygt halvvägs in i perioden när Alexander Younan gör sitt första mål för säsongen, ett skott som sitter högt bakom Sahlin. Södertälje väljer då att byta målvakt då Sörensen istället ställer sig i Södertäljes kasse. VIK fortsätter vara det spelförande laget i den andra perioden, men det blir inga fler mål, skotten i andra perioden 19-7.

Även i den tredje perioden så får Södertälje en smakstart Marcus Fagerudd först reducerar till 3-2 och Christoffer Liljewall sedan kvitterar matchen, båda målen i den andra periodens första minut. VIK väljer efter kvitteringen att ta en timeout. VIK återtar dock ledningen med 4-3 i spel fyra mot fyra, Marcus Bergman snappar upp en lös puck i offensiv zon och hittar in med en puck i Sörensens bortre kryss. Södertälje tar timeout med tre minuter kvar och väljer halvminuten senare att satsa på spel sex mot fem. Det ger också utdelning när Nikolai Meyer kvitterar i matchens sista halvminut. Skotten i tredje 2-14 och matchen går till förlängning.

I förlängningen så avgör Lukas Zetterberg matchen med mindre än minuten kvar med ett högt på första stolpen. VIK vinner med 5-4 efter förläning, skotten i matchen 45-30.