Publicerad: 2019-12-20
Isac Skedung ende målskytt.

Karlskrona - Västerås (1-1, 1-0, 2-0)

Första perioden

Perioden inleddes lite trevande från båda lagen på isen och det hände inte speciellt mycket rent chansmässigt. Det tog närmare fyra minuter innan matchens första avblåsning kom. Fram till dess inte mycket struktur i spelet. Det var först via ett powerplay som gästande Västerås kunde etablera någon form av tryck mot Karlskronas mål. Det kom även ett mål i denna spelform. Det var Isac Skedung som fick skicka in pucken i mål efter att hemmalagets målvakt, Tanner Jaillet, hamnat helt ur position efter en utflykt bakom egen förlängd mållinje. William Wikman stod för framspelningen. Tid 06:23.

Efter detta ledningsmål för gästerna var spelet fortsatt lite kryckigt från båda lagen. Hemmalaget skulle dock kvittera genom ett eget powerplay efter att Västerås Mattias Kalin dragit på sig två minuter för en slashing. Ett avslut där Jesper Myrenberg i Västerås kasse tvingades till en retur som gick rakt ut genom målgården. När Västerås back, Alexander Younan, skulle slå bort pucken hoppade den försmädligt över dennes klubblad och gav KHK:s Nils Carnbäck läge att peta in kvitteringen. Tid 14:30. Skott 9-7

Andra perioden

En period där hemmalaget tog ledningen genom Hannas Johanssons enmansprestation. Han kom åkandes genom mittzon och i kamp med fyra motståndare(!) lyckades han få med sig pucken och hitta fram till ett avslut som ställde Jesper Myrenberg i Västerås målbur. Tid 28:38.

Västerås saknade inte chanser att göra mål men i det stora hela hade man oerhört svårt att etablera ett bra anfallsspel. Inte ens i spel fem mot fyra, tidigt i perioden, där man knappt tog sig in i anfallszonen.

Det var till stora delar hemmalagets period där man vaskade fram en handfull riktigt bra lägen för att utöka sin ledning. Vid ett tillfälle slarvade Västerås på offensiv blå och Karlskrona fick komma tre mot en. Men även där stod Västerås målvakt, Jesper Myrenberg, upp storstilat och kunde avvärja. Skott: 14-6

Tredje perioden

Det blev en ganska enahanda period spelmässigt. Västerås försökte gå för en kvittering medan hemmalaget, Karlskrona, bara slog undan för att bibehålla sin ledning. Efter knappt fem minuter valde Mats Lusth, tränare i KHK, att ta en timeout. Fram till dess hade allt spel varit förlagt i KHK:s försvarszon.

Västerås fick chansen till spel i powerplay då KHK:s Niklas Johansson drog på sig två minuter för holding. Tid 46:46. Skulle man kunna forcera in en kvittering? Trots goda intentioner fick man inte till tillräckligt bra avslut för att nå en kvittering. Det blev inte lättare att nå en kvittering då William Wikman i ivern att återerövra pucken i anfallszon drog på sig två minuter för hakning. Istället för fortsatt spel i powerplay spel fyra mot fyra och därefter powerplay för hemmalaget Karlskrona.

Efter att halva sista perioden var spelad hade Västerås tagit åtta avslut som träffat inom målramen. Karlskrona, noll! Men det blev ändå hemmalaget som fick göra nästa mål i matchen. En av få gånger som KHK klev upp i anfallszonen och Västerås var inte riktigt beredda på försvarsjobbet. Plötsligt blev KHK:s William Pethrus friställd vid bortre stolpen och kunde smälla in 3-1. En riktigt kalldusch för Västerås som fram till dess missat alla egna lägen till en kvittering. Tid: 56:54

I slutfasen försökte Västerås, genom spel sex mot fem, att nå en reducering men istället kunde Karlskrona väldigt enkelt lägga in 4-1 i tom kasse genom Jonatan Harju. Tid 58:12

Summering

Två perioder där Västerås inte alls stod att känna igen spelmässigt. Efter en mängd fina insatser på bortaplan denna säsong kom den första plumpen på länge. Laget ryckte upp sig spelmässigt i den tredje perioden, skapade lägen för kvittering, men avsluten hade inte den spets som krävdes. Hemmalaget Karlskrona förvaltade sina chanser bättre denna kväll och det gav dem tre viktiga poäng.