Paananens tankar inför toppmatchen mot Modo
Publicerad: 2019-12-26
Fyra dagars julledigt. På annandagen genomförde VIK sitt andra träningspass i ABB Arena. I morgon kväll väntar toppmatch hemma mot Modo. -Ska bli roligt att möta Modo på hemmaplan, med förhoppningsvis mycket folk på läktaren, säger VIK-tränaren Thomas Paananen.

Sex dagar har gått sedan förlusten borta mot Karlskrona. Efter en intensiv period med hårt matchande var julledigheten ett skönt och välbehövligt avbrott för Västerås IK. Laget fick ledigt i fyra dagar för att fira jul med familj och vänner. På juldagen samlades man igen i ABB Arena för träning. I dag, på annandagen, genomfördes ytterligare ett träningspass.

-Roligt att vara i gång igen. Skönt med lite upphåll, men det är skönt att köra igen också. Vi har haft två bra träningar med intensitet och bra fokus. Det känns bra inför matchen i morgon, säger Thomas Paananen.

Var spelarna lite extra spelsugna efter julledigheten?

-Ja, det tycker jag. Det finns en inspiration och känsla i gruppen att det är skönt att vara tillbaka.

Dina tankar inför Modo i morgon?

-Roligt att möta ett topplag som gått bra hela säsongen. Vi besegrade dem hemma, men förlorade stort efter en dålig andra period i Övik. Ett skickligt och bra lag. Det ska bli roligt att möta dem hemma, med förhoppningsvis mycket folk på läktaren.

Förutom långtidsskadade Morgan Hassel saknades Viktor Hertzberg (skadad) och Mattias Kalin (sjuk) på träningen.

-De är inte tillgängliga till matchen i morgon.

I Hertzbergs och Kalins frånvaro var två VIK-produkter från J20-laget med på isen. Oscar Hagman och Marcus Kivelä-Carlzon.

-Hagman har gjort det riktigt bra på träningarna under en period och verkligen stärkt sina aktier, det måste jag säga. Kivelä har varit med oss ett par träningar under säsongen och hoppat in i en match. En center som har tagit kliv i J20-laget i år, säger Paananen.

En som var tillbaka óch gick för fullt var backen Calle Ehrnberg, som varit skadad en tid.

-Calle gick för fullt för första gången i dag och är på bättringsvägen. Vi får se hur vi gör i morgon, om han är med eller inte.

Ett drygt dygn kvar till matchen mot Modo. Nedsläpp 19.00. Hyllan är fullbokad sedan länge och Thomas Paananen hoppas på bra uppslutning även på läktaren:

-Det betyder jättemycket när vi får ett stort stöd på läktaren och det blir bra tryck i hallen. Det är väl ett ypperligt tillfälle att ta en paus från julfirande ett par timmar och komma ner och stötta oss till tre poäng.

Jens Brandberg