Förlust och säsongen över
Publicerad: 2023-03-25
Västerås försökte nog men Björklöven var återigen för starka. Sett till de fem matcher som spelades i denna kvartsfinal var Björklöven klart bättre.

Björklöven - Västerås 5 -0 (1-0, 2-0, 2-0)

Femte matchen mellan lagen i denna kvartsfinal. Fanns det tillräckligt kraft och energi kvar hos Västerås för att rubba Björklöven på hemmais igen.

Första perioden

Hemmalaget tryckte in pucken fram till 1 - 0 redan efter nio(!) sekunder. Målet dock bortdömt pga att Johan Gustafsson blev störd i målområdet. Löven skulle ändå ta ledningen men hemmapubliken fick vänta fram till den åttonde minuten då Joel Mustonen stötte in 1 - 0(07:35).

Västerås fick chans till två raka powerplay(11:46, 17:08) men denna afton var krutet blött och knappt en målchans skapades.

Bästa chansen till att göra mål i perioden för Västerås hade Markus Bergman som fick ett friläge nära Lövens målvakt. Avslutet blev dock för mjukt och kunde avvärjas.

Skott: 8 -6

Andra perioden

Västerås gjorde en helt okey inledning av perioden. Men då man inte fick någon utdelning på de chanser man skapade blev man straffade. Löven gjorde nämligen mål på de lägen de vaskade fram. 2 - 0 kom via styrning av Joel Mustonen(28:57) och 3 - 0 genom Gerry Fitzgerald i powerplay(33:55).

Även om inte Björklöven tokdominerade i perioden kunde de kliva av isen till periodpausen med en betryggande tremålsledning. Skott: 9 - 7

Tredje perioden

Den avslutande perioden blev endast en lång transportsträcka mot slutsignalen. Västerås förmådde inte skapa något offensivt tryck för att stressa upp sina motståndare. Istället kunde Björklöven spela av tiden och dessutom utöka ledningen till 5 - 0 genom mål av Alexander Wiklund(49:31) och Linus Cronholm(51:50)- Skott: 9 - 8

Summering

Förhoppningen att Västerås skulle kunna tvinga fram en sjätte match i detta kvartsfinalspel fanns naturligtvis. Den förhoppningen dödade Löven genom två mål i mellanakten. Därefter blev det en transportsträcka fram till slutsignalen. En signal som innebar säsongsslut för Västerås. Björklöven var det bättre laget utan någon som helst tvekan och tog sig därmed välförtjänt vidare till semifinalspel.