Västerås IK förstärker organisationen
Publicerad: 2020-12-07
VIK-TV
Privatmarknad och ungdomsverksamheten prioriteras i ny satsning

Nu är det klart att Västerås IK rekryterar Kevin Johansson, senast i Brynäs IF som ny ansvarig för privatmarknad och biljettförsäljning.

-Just nu är privatmarknad det affärsområde som har mest potential. Vi hade ambitionen att genomföra denna rekrytering redan innan sommaren men pandemin gjorde att vi avvaktade. Nu kände vi att vi inte kunde vänta längre, berättar Sara Agel, kontorsansvarig.

Kevin Johansson som närmast kommer från en tjänst som kommunikationschef i Brynäs IF är både stolt och förväntansfull inför sin nya uppgift.

-Jag är otroligt glad, stolt och laddad över att bli en del av VIK-organisationen och tillträda den här tjänsten. Jag är VIK-are sedan första matchen farsan tog med mig till Rocklunda som liten och har levt med föreningen både som supporter och sedan yrkesmässigt under åren på VLT. Det skapar rent känslomässigt en stark känsla över att bli en del av kontoret som verkar för att skapa bästa möjliga förutsättningar till föreningen. Sedan har jag yrkesmässigt haft förmånen att tillhöra ledningen i Brynäs IF under drygt två och ett halvt år, vilket varit en värdefull utveckling och gett mig en erfarenhet av den kommersiella verksamhet som driver en av de största idrottsföreningarna i Sverige och hockeyföreningarna i SHL. Den erfarenheten tar jag med hem till Västerås och hoppas kunna bidra med för att stärka VIK:s fortsatta utveckling. Det är 20 år sedan vår stads förening tillhörde högstaligan i svensk hockey, och jag har svårt att tänka mig en större drivkraft än att vara delaktig i att göra allt för att ställa det tillrätta, berättar Kevin Johansson.

Dagens publikrestriktioner innebär nya utmaningar för privatmarknaden. Något som klubben nu vill ta tag i.

-Trots att vi inte har publik på våra matcher i nuläget så tycker vi att detta område är viktigare än någonsin. Det finns väldigt många engagerade supportrar i Västerås och att anställa Kevin som ansvarig för privatmarknad blir ett sätt för oss att värna om dem. Detta kommer att bli ett lyft för hela klubben, menar Sara Agel.

Se en längre intervju med Kevin Johansson i STUDIO VIK här ovanför där han berättar mer om sin nya roll i Västerås IK.

Ny ungdomsansvarig

Idag blev det också klart att ungdomsverksamheten får efterlängtad förstärkning i form av en ny heltidstjänst. Det blir Bernt ”Bersa” Thorén som nu blir ny ungdomsansvarig.

-Vi har mellan 600-700 aktiva barn och ungdomar i Västerås IK och under det senaste halvåret har vi inte haft någon anställd i ungdomsföreningen. Det finns ett stort behov av att ha en heltidstjänst med fokus på våra ungdomslag och deras verksamheter. Bernt känner till föreningen väl och har sedan tidigare ett bra samarbete med våra ungdomslag i administrativa frågor vilket gör detta till utmärkt lösning. Med dessa två förändringar på plats så lyfter vi vår organisation till nästa nivå. Vi måste hela tiden utveckla och förbättra oss om vi ska nå vår vision, att vara en ledande ishockeyförening i Sverige, avslutar Sara Agel.

Jimmy Gerdin