Spelarna om känslorna mellan VIK och Karlskoga

5 november 2019 12:00

På lördag tar Västerås IK emot Karlskoga i ABB Arena Nord. Mötena lagen emellan har i alla år varit oerhört känsloladdade. Matcher med derbykaraktär. Så vad är grejen när vi möts? Vi bestämde oss för att prata med spelarna själva. Två före detta kombatanter, och två som spelar på lördag.

Först ut - den förre BIK-kaptenen Daniel Wessner.


Tjena Daniel, hur är läget?

-Ja du, formen är väl sisådär. Annars är allt på topp. BIK går bra och Liverpool går bra, så jag mår rätt gött.

Hur går domarkarriären då?

-Det flyter väl på tycker jag. Har mest gjort J20-matcher i år eftersom de har gjort om till fyrdomarsystem. Jag vill bli så bra jag kan bli, det är målet. Hur långt det tar mig får vi se. Jag kan inte göra mer än döma så gott jag kan.

Match på lördag VIK-Karlskoga, hur gärna hade du spelat den?

-Det var alltid en av favoritmatcherna. Med några kilo lättare hade jag gärna varit med. Det är jobbigt att åka 70 meter efter och trashtalka (skratt). Det går fortare och fortare så jag hade nog i och för sig haft strul att hänga med även när jag var i form.

Varför är matcherna oss emellan alltid lite extra heta?

-Det har byggts upp genom åren. Inte så långt avstånd mellan städerna och båda lagen har oftast varit med i toppen. Man vet att när man kommer till Västerås måste man göra en jäkla bra match för att ta tre poäng, och vice versa. Många fans som åker med åt båda håll. Bra stöd på bortaplan, då blir det extra laddat.

Ditt främsta minne från en VIK-match?

-Det är så många matcher. Den jag minns mest var när vi vann med 1-0 på bortaplan och jag lyckades peta in målet. Fick en grym pass av "Lillis" (Marcus Nilsson, nu FBK). Men mest kommer man ihåg inramningen kring matcherna som alltid har varit härlig. Ska man räkna matcherna jag varit med i är det nog runt 50/50 i segrar åt båda håll. Båda lagen har haft många toppspelare genom åren. Broc Little hos er är en, Lillis hos oss bland annat.

Hur går det på lördag?

-BIK vinner med 4-1. Kruse får äta upp att han stod och veva med plocken i Nobelhallen.

Vi tackar Daniel Wessner. I morgon är det dags för nästa intervju. Då pratar vi med vår egen gamla publikfavorit Stefan "Stiffen" Holmgren.