VIK värvar back

24 november 2016 14:00

Förstärker juniorlaget


Idag blev det klart att VIK värvar juniorbacken Carl Ehrnberg

Den 17-årige backen kommer närmast från spel i Frölunda och ansluter nu till juniorlaget.

- Alla inblandade är nöjda med den här lösningen och vi önskar Calle lycka till i sin framtida utveckling, säger Frölundas utvecklingsansvarige Mikael Ström och berättar att överenskommelsen med Ehrnberg är snarlik den med Arvid Aronsson som i förra veckan flyttade från Göteborg till Örebro.

En intressant spelare

- Detta är väldigt kul för oss att kunna få hit Calle och förstärka vårt juniorlag. Det är en intressant och talangfull spelare som jag tror vi kommer få stor nytta av under årets säsong, berättar VIK:s assisterande sportchef Patrik Zetterberg.

Calle Ehrnberg är fostrad i Bäcken HC och har spelat i Frölundas akademi i två och en halv säsong. 2014 utsågs han till TV-puckens bäste back och tilldelades Lill-Strimmas stipendium.

17-årige Ehrnberg är spelklar redan till helgen.

Två VIK:are till Elitcampen!
Idag blev det också klart att VIK representeras av två spelare under Svenska Ishockeyförbundets Elitcamp för U16-spelare i Norrtälje.

Det handlar om två forwards i form av Eric Juhlin och Albin Olofsson från Västerås som får chansen att visa upp sig i den trupp på 34 spelare som är uttagna till campen. Datum för genomförandet är 1-4 december 2016.