"Tjejerna är oerhört spelsugna efter ett långt uppehåll"
Publicerad: 2023-01-06
Vi pratade med huvudtränare Evelina Husar inför slutspurten av grundserien.

Ni kör igång igen under lördagen. Hur ser det ut i laget inför mötet med Sandviken?

-Vi har haft väldigt bra fart på träning så det hoppas jag vi tar med oss på lördag! Det har varit ett långt matchuppehåll för oss så vi är oerhört spelsugna! Vi saknar fortfarande några spelare men de som är tillgängliga är väldigt taggade för match igen.

Ni fick äntligen vinna en match (4-2 mot Mora IK på bortaplan). Hur viktigt var det för laget?

-Det var viktigt och tjejerna var verkligen värda att få tre poäng efter att vi varit nära både mot Mora och Sandviken tidigare. Det visar också att vi är på rätt väg och ett kvitto på att vi gör mycket bra saker som nu äntligen gav utdelning.

{!A}

Det kom in fem spelare från Almtuna strax innan jul. Hur har det påverkat lagets slagstyrka?

-Det har framför allt gett oss en större bredd så att vi inte är lika sårbara vid skador och sjukdomar. Nu kan vi ställa ett starkare lag på isen även när inte alla är tillgängliga. Det var också en nytändning både för de tjejer som kom in och fick spela matcher igen men också för de som redan var här som fick mer konkurrens. Det blev även en välbehövlig avlastning både i träning och match för några spelare vilket är väldigt positivt.

{!B}

Vilka spelare tycker du har stuckit ut och varit tongivande under den första delen av säsongen?

-Clara Eliasson har varit otroligt viktig för oss och har verkligen klivit fram den här säsongen. Hon gör ett enormt jobb och visar vägen med sin vilja och arbetsinsats! Amanda Eriksson och Julia Öhrberg-Nyberg har också varit tongivande. De är alltid på plats och har spelat samtliga våra matcher där de har en väldigt hög lägstanivå.

Vad har ni satt upp för målbild inför avslutningen av serien?

-Just nu är det att jobba vidare på de saker vi fokuserat på under säsongen och använda dem återstående fyra seriematcherna till att förbereda oss på bästa sätt inför kommande kvalspel till playoff.

{!C}

{!D}

Jimmy Gerdin