Förlust igen mot Modo
Publicerad: 2022-03-14
Västerås inkasserade fjärde raka förlusten mot Modo i årets seriespel

Västerås - Modo 2-4 (1-2, 0-2, 1-1)

Sista matchen i grundserien på hemmais. Modo stod för motståndet. Ett lag som Västerås haft väldigt svårt för denna säsong och inkasserat tre förluster. Västerås utan något att spela för medan gästande Modo gärna ville knipa poäng för att behålla andraplatsen i tabellen.

Västerås inledde piggt och redan i första anfallet tvingades gästerna dra på sig en utvisning för hakning. I det efterföljande spelet i powerplay kunde Lukas Zetterberg(M Frycklund, D Gunnasson) kruta in 1-0 efter att pucken studsat en aning turligt på försvarande skridsko. Tid 01:15.

Efter det var det närmast slut på det roliga för hemmapubliken. Perioden igenom var det Modo som stod för det mesta och bästa av spelet. Kvitteringen för Modo kom genom Mikkel Aagard som skickade in 1-1 via ett högt skott i Linus Ryttars första stolpe. Tid 07:05.

Det var fortsatt Modo som skapade de hetaste lägena i matchen så Västerås fick vara nöjda med att perioden slutade 1-1. Skott: 8 -10

Västerås kom ut till den andra perioden och såg inte allt för heta ut på isen. Gästerna fick brodera med pucken över hela isen vilket de gjorde förtjänstfullt. Västerås lyckades inte sätta någon större press på Modos uppspel vilket gjorde att de på ett behagligt sätt kunde ta sig in i anfallszonen med puckkontroll. Västerås hade inte mycket till anfallsspel utan det handlade mer om att dumpa pucken djupt och gå för byte.

Det blev helt logiskt Modo som gjorde nästa mål i matchen fram till 1-2. Detta tillkom i powerplay efter att Västerås slarvat med ett byte(för många spelare på isen). Tid 30:20. Målskytt blev Pontus Näsén efter fint förarbete av Sam Vigneault. Tid 31:29.

Modo var inte sena att utnyttja Västerås klena försvarsspel denna kväll då Pontus Näsén hittade in med en perfekt passning till en fristånde Sam Vigneault. Denne satte bara fram bladet och styrde mycket elegant in 3-1 till sitt Modo. Tid: 37:36. Skott: 10-7

Till den avslutande perioden kom Västerås ut med lite mer energi. Laget fick omgående chansen att gå för en reducering då gästernas Niklas Folin drog på sig en tvåa för tripping. Denna gång gick man bom på den uppgiften och fortsatt tvåmålsunderläge.

Med åtta minuter spelade av perioden klev en av kvällens bäste spelare i hemmalaget fram och på egen hand ordnade lite nerv i matchen. Det var unge Filip Wiberg(L Roe, F Karlsson) som tråcklade sig fram och tog ett avslut som smet in vid den bortre stolpen. En fin individuell prestation. Tid: 48:24.

Plöstsligt blev det lite match av matchen. En ganska avslagen tillställning vaknade till liv en aning. Under några minuter fick Västerås bättre fart och skapade några halvchanser som i den bästa av världar kunde resulterat. Istället för en önskvärd kvittering blev det istället gästerna som kunde stänga matchen med ett fjärde mål genom Nikolajs Jelisejevs. Detta efter att Mikael Frycklund, som siste man, tappat pucken vid egen blålinje. Tid: 56:17. Skott: 10-8 Skott totalt: 28-25

Summering

Modo var klassen bättre i det mesta denna kväll. Kanske de var aningen mer motiverade då de ville försvara sin andraplats i tabellen. Västerås har under en längre period spelat tätt med matcher och den senaste urladdning med seger mot Björklöven kanske satt kvar i benen. Oavsett detta var kvällens insats tämligen blek och nu måste laget upp i sadeln igen. En bra spelmässig avslutande insats i serieepilogen är önskvärt. För motståndet står då Almtuna som spelar för sin existens i HockeyAllsvenskan. Tre poäng mot ett lag som kämpar med näbbar och klor kommer vara stärkande för truppen.