Lucky Luke - VIK-versionen
Publicerad: 2018-11-18

Ni har säkert hört om Lucky Luke - han som drar o skjuter snabbare än sin skugga? Nu har VIK på allvar presenterat sin egen version i Lukas Zetterberg,som med sina tre mål var ledande då VIK smockade till AIK på Hovet.

Och det var absolut ingen oförtjänt seger. Och ingen kämpa/slita/kriga-seger. Det var en seger där man helt enkelt utmanövrerade AIK och var det bättre laget i spelets samtliga aspeker denna söndageftermiddag.

Nu på fredag snackas det om "Black Friday". AIK hade sin egen version på söndagen i "Black Sunday". Man hittade helt enkelt inga medel att sätta stopp på VIK. Och de gånger man ändock kom till lägen,så fanns en utmärkt spelande Samuel Ersson där och räddade 30 av 31 skott.

Men inledningen signerades av firma Zetterberg/Kalle Östman. Lukas bombade in 1-0 i lagets version av "Dödligt vapen" - alltså spelet i PP,efter 5.21 i första perioden. Framspelad av Kalle Östman. Samma duo - nu i samarbete med Marcus Bergman - fixade också 2-0 efter 11.48 och det var en rejäl kalldusch för "Gnaget". Som dock utnyttjade ett av väldigt få gulsvarta misstag,när man reducerade till 1-2 efter 17.17. Och nu vörväntades an anstormning,som dock aldrig blev av. 2-1 i VIK-favör efter första perioden.

Som blev 3-1 efter 4.14 i rond 2,då - ja ni fattar - Zetterberg/Östman/Bergman slog till på nytt. En snabb spelvändning och en genial passning från Östman till Lukas och återtagen tvåmålsledning. När så Jonas Liwing gorde en uppåkning ända fram bakom AIK-målet och passade snett inåt bakåt,så kunde en välplacerad Fredrik Hetta smocka upp 4-1 i nättaket bakom AIK-keepern.  Det visade sig bli matchens sista mål. I den tredje perioden bevakde VIK sin ledning på ett mästerligt sätt,med ett stabilt och lugnt försvarsspel,samtidigt som man hade lägen till fler mål. Vi räknade till tre frilägen,där speciellt Acke Ringströms undersköna pass till Marcus Bergman var mer än värt ett mål. Skönhetspris för den insatsen. Det var "jul-godis" i förtid!

Det här var VIK:s kväll och det blev VIK:s match. Såväl på läktarna (vilket fenomenalt tifo - igen!!!) som på isen. Och den vecka som man sett fram emot med viss bävan,slutade med nio poäng av nio möjliga och 13-6 i målskillnad!

Det kanske mest överraskande (för s.k. experter...) är att VIK nu spelar en publikvänlig och sevärd hockey,som inte enbart bygger på att kriga och slå sarg-ut. Även om man behärskar även de momenten. Kul också att se hockeybloggaren mr.Madhawk krypa till korset och be om ursäkt. Han var en av de som sågade Kalle Östman innan seriestarten. Nu har han offentligt erkänt hur fel han hade!

Och som undertecknad och Pasi Hiirikoski på VLT redan för en dryg månad tillbaka,påpekade - så visst är Kalle Östman fyndet med stort F! Han har nu även hjälpt till att höja självförtroendet hos Lukas Zetterberg,så pass att denne redan nu slagit sitt personrekord för gjorda mål i Allsvenskan.