SHK nollade VIK på hemmaplan
Publicerad: 2022-12-17
Damlaget föll hemma i målsnål match mot SHK Hockey Club.

Det var bortalaget som tog tag i taktpinnen i matchen när Lova Fougman prickade in sitt fjärde mål för säsongen och gav gästerna ledningen med 0-1 i power play.

Samma Fougman skulle även uttökade ledningen till 0-2, fem minuter senare vilket ledde till att tränare Evelina Husar i hemmabåset tog time out för att väcka laget.

Västerås vann skotten i den första perioden med hela 14-6 men det var gästerna som stod för skärpan och målen.

Resten av matchen blev sedan ett ställningskrig där gästande SHK jämnade ut spelet och kunde stå emot VIK:s reduceringsförsök och nolla hemmalaget.

Huvudtränare Evelina Husar efter matchen:

-Vi kommer inte alls in bra i matchen och kämpar sedan för att vända rätt på det. SHK har ett klart övertag både första och andra perioden. Tredje perioden är jämnare och vi har några farliga lägen men närmare än så kommer vi inte. Vi får träna ordentligt över juluppehållet och hitta tillbaka till den attityd vi behöver ha inför varje träning och match.

Nu väntar ett längre juluppehåll innan laget möter Sandvikens IK i ABB Arena den 7/1.

VIK-SHK 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

Skott: 27-25