Inför IK Oskarshamn borta
Publicerad: 2018-10-31
En poäng borta mot Leksand i fredags. I kväll väntar en ny utmaning för VIK som gästar serietvåan IK Oskarshamn. -En jätteutmaning för oss, men vi känner att vi kan hota dem om vi sätter vårt spel i 60 minuter, säger VIK-tränaren Thomas Paananen.

Västerås IK stod för en stark insats i Tegera Arena i fredags kväll mot favorittippade Leksand. VIK ledde med 2-1 till dryga sex minuter återstod, och fick en poäng med hem till Västerås. I kväll väntar det lag som imponerat mest av alla hittills i Hockeyallsvenskan. IK Oskarshamn ligger tvåa i tabellen, en poäng bakom AIK - med två matcher mindre spelade.

-Oskarshamn spelar ganska likt oss. Hög fart och snabba spelvändningar. Skillnaden är att de har gjort fler mål och släppt in färre, säger Thomas Paananen.

–Ett bra lag helt klart. Bra målvakt har de också. Det blir en jätteutmaning för oss.

Vad talar för en VIK-seger?

–Att vi har blivit bättre och bättre för varje dag. Vi känner att vi kan vara med och hota dem. Sätter vi vårt spel i 60 minuter, som vi tänker göra i dag, kan vi besegra Oskarshamn.

Efter en ledig helg har ni tränat två dagar. Vad har varit fokus efter Leksand?

–Värderingarna i vårt spel. Vi har jobbat med detaljer, både på video och på isen. Vi ska fortsätta med sakerna vi gör bra. Bibehålla vårt försvarsspel från Leksand-matchen, och sätta dit någon mer puck framåt. Både anfall och försvar har känts bra på träningarna de här två dagarna. Och harmonin i gruppen är bra. Vi har ett bra självförtroende.