Årets viktigaste match
Publicerad: 2020-02-04
Gratismatchen den 12 februari är den ekonomiskt absolut viktigaste matchen på hela säsongen.

Arbetet med gratismatchen går in på sin sista vecka. Den 12 februari kommer företag och privatpersoner att bjuda västeråsarna på fri entré när Karlskrona gästar ABB Arena.

Eriq Christiansson, säljansvarig i VIK, berättar hur arbetet med Gratismatchen går:

-Vi har fått bra respons av många företag som vill vara med och bidra till att vi ska kunna bjuda västeråsarna på Fri Entré och förhoppningsvis fylla ABB Arena Nord till sista plats. Målet är så klart att inte vara sämre än förra året men vi är inte uppe i de rekordsiffrorna än.

På grund av att herrlaget de senaste veckorna drabbats av en mängd tuffa skador, i jakten på play off, är bidragen till Gratismatchen nu ännu viktigare för klubben.

-Vi sa från start att överskottet från en sån här insats kommer att gå till sportbudgeten för att ge sportchef Patrik Zetterberg en möjlighet att agera innan transferfönstret stänger. Ett arbete som har intensifierats då situationen har blivit ganska allvarlig med hela åtta spelare på skadelistan, säger Eriq Christiansson.

-Tidigare år har vi vid denna tidpunkt på säsongen jobbat med en värvarpott. I år föll valet på att inte göra det, utan istället jobba in alla medel riktade mot Gratismatchen. Så därför blir denna match och kväll viktigare än någonsin, så som läget har blivit.

Steg 1 är att bidra med 1-4 kronor, steg 2 är att gå på matchen!

För privatpersonerna som vill bidra så finns det en öppning för det via VIK.se eller via VIK Support.


Läs mer om VIK SUPPORTS insamling för privatpersoner >

Läs mer om vilka företag & privatpersoner som är med och stöttar årets gratismatch på VIK.se här >

Jens Brandberg