IK Pantern - Västerås IK 2-1
Publicerad: 2018-11-06
Västerås IK förlorade borta mot IK Pantern under måndagskvällen. Hemmalaget vann med 2-1 (1-1, 0-0, 1-0), skotten i matchen slutade 30-26. Målskytt för VIK under kvällen var Lukas Zetterberg.

Första Perioden

Efter en böljande inledning på matchen så drabbas Västerås IK knappt tio minuter in i den första perioden av matchens första boxplay. VIK klarar dock av det numerära underläget. Dryga minuten efter att de gulsvarta blivit fulltaliga får man återigen spela boxplay. Hemmalaget etablerar spelet bättre i offensiv zon under det andra numerära överläget, men VIK och Marcus Dahlbom håller tätt.

Med knappt fem minuter kvar av perioden så får istället VIK chansen i powerplay. 22 sekunder in i det numerära överläget så kan Lukas Zetterberg göra sitt sjunde mål för säsongen, han får tid på sig att sikta in sig och sätter ett välplacerat skott från toppen av tekningscirkeln.

Utvisningarna fortsätter under andra halvan av den första perioden och med 16.37 spelat av perioden så får VIK spela sitt tredje numerära underläge för perioden. IK Pantern kan kvittera i det numerära överläget när en puck, lite turligt, studsar på en skridsko i boxen och fram till Oscar Eklind som ren framför målet kvitterar till 1-1.

Efter en svängig första halva på perioden i spelet fem mot fem så blir den andra halvan av perioden lite sönderryckt av utvisningar. IK Pantern, hjälpta av sina tre powerplay, skapar lite fler vassa målchanser, men bra målvaktsspel och bra effektivitet i Västerås IKs enda powerplay ger 1-1 efter första perioden, skotten i första 13-7

Thomas Paananen om den första perioden

-Jag tycker vi börjar matchen på ett bra sätt, hela förstaperioden är bra. Vi gör ett PP-mål, det som är minus i första är att vi tar tre utvisningar vilket gör att de kommer in i matchen på ett bra sätt. Spelet fem mot fem i första tycker jag är jämnt med en liten fördel för oss.

Andra Perioden

Knappt fyra minuter in i den andra perioden så får Västerås IK spela Powerplay, men bortalaget reder ut det numerära underläget.

Den andra perioden slutar mållöst 0-0, skotten 7-7. VIK kom ut med bra fart under periodens första halva, men IK Pantern växer sig in i perioden och tar över spelet mot slutet av perioden.

Thomas Paananen om den andra perioden

-Den andra perioden böljar rätt mycket fram och tillbaka, det är en jämn period med litet övertag för Pantern. Men vi är på bortaplan och känner att vi har bra kontroll i egen zon och på deras spelvändningar. Matchen blir mycket på utsida för båda lagen, men efter det vi pratat om tycker jag vi gör en bra andraperiod också.

Tredje Perioden

Drygt en minut in i den tredje perioden så åker sig Oscar Eklind till sig ett friläge och gör 2-1 till hemmalaget. 06:21 in i den tredje perioden så får VIK chansen att spela i powerplay och Thomas Paananen väljer i samband med utvisningen att ta en timeout. IK Pantern reder dock ut det numerära överläget.

Halvvägs in den tredje perioden så drabbas lagen av varsin utvisning direkt efter varandra, inget av lagen lyckas dock utnyttja sitt numerära överläge.

Med dryga minuten kvar får VIK fast pucken i den offensiva zonen och satsar på spel sex mot fem. Men hemmalaget lyckas reda ut den sista minuten. Den tredje perioden slutar 1-0 till Pantern, matchen 2-1. Skotten i tredje perioden 10-12.

Thomas Paananen om den tredje perioden

-Pantern får ett tidigt 2-1 på slarv från oss på offensiv blålinje som de kan utnyttja. Annars tycker jag att vi försöker och har bra inställning under resten av perioden, vi skapar några heta lägen som vi hade kunnat utnyttja. Ett oavgjort resultat hade varit det optimala, vi är besvikna att vi inte får med oss någonting från matchen.

Marcus Dahlbom gjorde sin första start i kassen på ett tag, vad säger du om hans insats?

-Jättestabil insats, han ser bra ut från första minuten och ger oss chansen att vinna den här matchen. Tufft läge för honom mentalt att komma in såhär, men han gör det bra. Det positiva från matchen vi tar med oss är att vi vet att vi har två målvakter att lita på.

Nu väntar matchuppehåll i drygt en vecka, vad ska ni fokusera på under tiden?

-Vi kommer hålla mycket individuella samtal och fokusera på att hålla bra kvalitet på träningarna. Samtidigt ska vi försöka återhämta oss, även om vi tränar lite tuffare fysiskt så är det mental paus från matcherna. Hårt jobb som gäller de här dagarna fram till nästa match.