Tung förlust i Karlstad
Publicerad: 2022-10-18
Serieledande Färjestad blev för svåra på bortaplan.

Det blev en tung förlust för damlaget när man förlorade stort på bortaplan mot Färjestad BK under tisdagskvällen.

Den första perioden var åtta minuter gammal då hemmalaget gjorde ett matchavgörande ryck och gick upp i en tidig 3-0 ledning. Perioden slutade tillslut 4-0 till FBK som vann skotten med 12-8.

De två efterföljande perioderna blev dock ännu tyngre och hemmalaget kunde segla iväg till en klar seger efter 60 minuters spel.

Huvudtränare Evelina Husar efter matchen:

-Den här matchen var ett ordentligt styrkeprov. Vi kom med hit med 13 spelare och hade under delar av matchen bara 11 tillgängliga spelare på grund av skador. Tjejerna gjorde allt som kan förväntas av dem men antalet räcker inte till för att hålla det tempo som Färjestad gör. Vi orkar spela med dem i första perioden medan vi i andra blir fast i långa byten och enbart får försvara oss. Det finns trots resultat ändå en hel del positivt vi tar med oss från matchen. Vi hade inte någon ordinarie målvakt tillgänglig och det är otroligt starkt att Tilda Mårtensson som gjorde debut i division 1 och kliver rakt in hetluften. Detta mot serieettan med och hon kämpar på ända till slutsignalen. Clara Eliasson visar stort hjärta genom hela matchen med sitt uppoffrande spel och många täckta skott. Ebba Moselius som gör sin första säsong i division 1 fortsätter att imponera och visar prov på stor spelförståelse när hon under matchen används på alla positioner och gör det väldigt bra.

För damlaget väntar nu en ny match redan på lördag då SHK gästar ABB Arena Nord. Nedsläpp 16:00.

FBK-VIK 12-0 (4-0,5-0,3-0)

Skott: 51-10