Information om biljettpriser för säsongen 21/22
Publicerad: 2021-10-22
Läs mer nedan!

Till säsongen 2021/22 har Västerås IK valt att implementera en ny prisstrategi för biljetter.

Bland annat sänkte vi priset på några av våra seriekortstyper med 43 procent (!), där de billigaste seriekorten har gått från 3 500 kronor till 1 999 kronor (snitt 77 kronor per match).

— Det har varit mycket uppskattat. Vi har sålt betydligt fler seriekort på de sektionerna än tidigare vilket visar behovet av en bredare prisbild där de billigaste biljetterna startar lägre. Vi tolkar det som att fler upplever att de haft råd att teckna seriekort, vilket är otroligt glädjande på så många sätt, säger privatmarknadsansvarige Kevin Johansson.

Vad gäller lösbiljetter kommer vi från och med nu arbeta på samma sätt. Vi implementerar en dynamisk och differentierad prisbild som utgår från kategori av match och beläggningsgrad i arenan.

Priserna kommer att variera utifrån de två parametrarna, och kan ändras från match till match.

De billigaste biljetterna startar på 49 kronor för ungdomar och 79 kronor för vuxna. Den nya prissättningen gäller från efter novemberuppehållet - och hemmamatchen mot Södertälje SK den 12 november.

— Det blir bevisat säsong efter säsong att allmänheten värderar olika matcher olika högt. Det behöver vi bära med oss i vår prissättning.

För tillfället har vi delat upp grundserien i tre kategorier. A, B och C-matcher. Ni ser samtliga här nedan. Även kategoriseringen är dynamisk och matcher kan komma att klassas både högre och lägre än i utgångsläget vi har nu.

Målsättningen är att skapa en balans där vi har en så bred prisbild som möjligt – och som samtidigt uppfyller våra budgeterade intäkter för lösbiljetter. För att helhetsmässigt göra att så många som möjligt har råd att gå på hockey – samtidigt som det fortsatt genereras en ekonomi som ger Västerås IK möjlighet att uppfylla klubbens mål om avancemang till SHL.

— Lyckas vi uppfylla de två sakerna kommer vi lyckas med det alla VIK-are önskar. Mycket folk i arenan match efter match kombinerat med ekonomiska förutsättningar för sportslig framgång. Hade det varit enkelt hade alla upplevelseidrottsklubbar lyckats, det är det inte – men tillsammans med alla våra supportrar och allmänheten i Västerås och Västmanland tar vi oss an utmaningen.

Ungdomsbiljetter kostar från och med nu i spannet 49-80 kronor både på sittplats och ståplats.

— Ungdomarna är vår gulsvarta framtid. Våra framtida supportrar, våra framtida partners och vår framtida vuxna publik. Därför sänker vi nu priserna på samtliga kategori C-matcher för att ha en ännu billigare ingång för ungdomar och barnfamiljer.

Sittplatsbiljetter för vuxna finns nu i spannet 79-350 kronor.

— 79 kronor för en sittplatsbiljett på kategori C-matcherna är så pressat det går. Där är vi nere vid snittpriset för seriekort på samma sektioner – och lägre än så kan och ska vi aldrig gå.

Ståplatsbiljetterna för pensionärer kostar fortsatt 80 kronor per match, medan ståplats för vuxna kostar i spannet 99-120 kronor.

Här är kategorierna av matcher i grundserien – per dags datum (kan justeras under säsongen)

Kategori A: HV71

Kategori B: AIK, Södertälje SK, Björklöven, MoDo, BIK Karlskoga, Mora IK.

Kategori C: Vita Hästen, Troja/Ljungby, Kristianstad IK, Almtuna IS, Västerviks IK, Tingsryds AIF.

Bortaståplats: Enligt kutym betalar bortasupportrar alltid 100 kronor på bortaståplats oavsett typ av match och motstånd. Västerås IK utgår från det och kategoriserar inte bortaståplats.

Prisexempel – barnfamilj två vuxna två barn

Matchtyp: Kategori C

Sektion: K, I

Rad: 3

Pris två ungdomar: 49 kr x 2 = 98 kr

Pris två vuxna: 79 kr x 2 = 158 kr

Totalt pris fyra personer: 256 kr

Ungdomsbiljetter gäller på följande sektioner

Ståplats, R, Q, K, I, H, G, F och D.

Ungdomsbiljett gäller fram till dagen personen fyller 18 år. Då klassas den som vuxen.

Barn under sju år går gratis på ståplats och gratis om barnet sitter i knät på den vuxna på sittplats.

{!A}

Västerås IK