Mikael Backlund ambassadör för "Ett Gulsvart Hjärta"

6 maj 2019 16:05

Tidigare i dag presenterades Västerås IKs organisatoriska satsning - CSR-projektet ”Ett Gulsvart Hjärta”. Mikael Backlund har tackat ja till att bli ambassadör.

-Jag är stolt och glad över att VIK gör den här satsningen, säger Backlund.


Mikael Backlund, med Västerås IK som moderklubb, är i dag assisterande lagkapten i Calgary Flames. När Tre Kronor tog VM-guld 2018 var Backlund lagkapten. Vid sidan av isen har 30-åringen engagerat sig i kampen mot sexism och machokultur i svenska omklädningsrum, genom att bli ambassadör för Locker Room Talk. Nu har Backlund, mycket glädjande, också tackat ja till att vara ambassadör för ”Ett Gulsvart Hjärta”. Backlund säger så här om den satsning Västerås IK lanserade i dag:

-Machokultur och mobbning är något som måste försvinna från hockeyn. Vi alla måste hjälpas åt att få bort det. Jag är stolt och glad över att VIK gör den här satsningen, och att jag får bli ambassadör.

Jens Brandberg, ansvarig för ”Ett Gulsvart Hjärta”:

-Jag har känt Mikael Backlund i ett antal år nu. Han är verkligen ett stort föredöme för våra unga spelare, både på och utanför isen. Därför är vi väldigt glada att Mikael Backlund har tackat ja till att bli ambassadör för "Ett Gulsvart Hjärta”. Han fick information om det arbete vi vill driva över telefon i förra veckan, och var väldigt positiv till det. Frågan om att bli ambassadör tackade han ja på direkt.