Skada på Oscar Pettersson

4 december 2017 15:45

Ett täckt skott som tog väldigt illa i gårdagens match mot Kumla gav ett tungt besked några timmar senare på sjukhuset.
Oscar Pettersson har en spricka i foten och tvingas gå med gips i 6-8 veckor.
- Vi lider med "OP" och hoppas att rehabiliteringen går fort, säger sportchefen Patrik Zetterberg.

Det var i gårdagens match mot Kumla som centern Oscar Pettersson täckte skott. Pucken tog illa och ”OP” behövde hjälp för att ta sig ut i båset.
Senare på kvällen konstaterade röntgen att Pettersson fått en spricka i foten - och att han tvingas gå med gips i 6-8 veckor.
- Vi lider verkligen med ”OP”. Vi får hoppas att rehabiliteringen går fort och att han är tillbaka i slutet av säsongen, säger Patrik Zetterberg.
Skadan på Oscar Pettersson gör att sportchefen än mer ser ett behov av att stärka upp truppen i A-laget, för att kunna vara med och utmana rejält i slutet av säsongen.
- Den här skadan är förstås tung för oss. Redan innan den kom hade vi ett önskemål om att bredda truppen, och den situationen blir än mer påtaglig nu.
- Men för att göra det är vi beroende av våra partners, då vår ekonomiska situation är som den är, säger Zetterberg.
Klubbchef Mats Brokvist:
- Vi befinner oss just nu i en ekonomisk situation där vi varken kan eller törs öka våra kostnader som det innebär att bredda truppen. Kunde vi sia om hur fortsättningen av säsongen ser ut gällande våra intäkter så hade det varit ett annat läge.
- Vi för en dialog med våra största partners där de uttryckligen önskar att fler är med och bidrar ekonomiskt.
Och vad gör vi från klubbens sida just nu?
- Vi jobbar alla stenhårt för att få in kapital och kommer inom en snar framtid presentera ett intressant upplägg för våra partners, säger Brokvist.