Västervik - Västerås 3-2
Publicerad: 2019-09-23
Dags för andra matchen denna säsong och nu bortaspel mot svårflörtade Västervik. Det skulle visa sig bli precis så tufft som det ofta varit tidigare när Västerås gästat Plivit Arena. Trots en ledning för Västerås med 2-0 kunde hemmalaget vända matchen till egen fördel och ta alla poäng.

Hemmalaget Västervik rivstartade matchen och skapade ett par riktigt fina avslutslägen under matchens första två tre minuter. Lägen som gott och väl kunde ha resulterat i mål. Lyckligvis för gästande Västerås var målvakten Emil Kruse på tå och förhindrade att någon puck slank in.

Efter att Västervik virvlat runt i anfallszon inledningsvis började Västerås lyfta upp sitt spel i hemmalagets egen zon och som ett resultat av detta fick man chans till spel i powerplay. Utvisad i Västervik Emil Alba(slasching). Tid 4:47.

Västerås vann nedsläppet och avfyrade genast flera skott mot Västerviks målvakt Adam Vay. En retur ramlade ut från målområdet och pucken spelades bak till Jerome Leduc(Benker, Bergman) som kyligt höll i, letade lucka, innan han skickade trissan in i mål.

Efter målet fortsatte Västerås att trycka tillbaka Västervik i deras egen zon och skapade några riktigt långa anfall där avsluten avlöste varandra. Först i slutet av perioden, när Västerås drog på sig två utvisningar inom kort tidsrymd, kom Västervik tillbaka ordentlig i matchen. Båda gångerna var det Morgan Hassel som satt på botbänken.

En period som var rätt jämn spelmässigt men där Västerås, efter sitt ledningsmål, hade en mycket fin period på sex sju minuter med bud på flera mål. Skott:12-12

Precis som i senaste matchen, hemma mot AIK, tog Västerås vara på en chans och hängde in ett tidigt mål i andra perioden. Det tog denna gång trettioen sekunder. Ett perfekt backskott(Younan) som Viktor Herztberg fick fram klubbladet på så pucken styrdes förbi en chanslös Adam Vay i hemmamålet. Men, precis som i tidigare matchen mot AIK, kunde inte Västerås rida länge på den framgången. Det tog bara knappa två minuter så skickade Västervik in en reducering fram till 1-2. Ett backskott, retur, och pucken petades in av Erik Aterius(Johansson,Binner).

Styrkta av sin reducering började Västervik trycka på allt mer i Västerås zon och skapade en hel del chanser. Det skulle dock behövas ett powerplay innan kvitteringen kom. Västerås drabbades av en utvising med för många spelare på isen. Man spelade rätt bra i sitt boxplay och höll länge stånd. När det var endast tre sekunder kvar av Västerviks powerplay fick hemmalaget sin belöning. Kim Johansson(Alba) fick ladda, sikta, och skicka in pucken fram till 2-2.

Bara fyra minuter senare ramlade ännu en puck in bakom Emil Kruse i Västerås kasse. Ett backskott av Alexis Binner(Ken Jäger), nåja, mer ett nedlägg, ändrade riktning på egen spelare(Morgan Hassel) och ställde Västerås målvakt. Västervik hade därmed gjort tre raka mål och vänt helt på matchen.

Trots en jämn skottstatistik kändes hemmalaget hetare när de svärmade runt i Västerås anfallszon. Västerås saknade inte helt chanser till en kvittering men denna period blev Västerviks. Skott:12-11

Självklart försökte Västerås flytta upp spelet och sätta press mot hemmalaget men hade hyggligt svårt att sätta tryck mot hemmakassen. Västervik lyckades allt som oftast stänga igen väl i mittzonen och dessutom hålla tätt längs sarger. Det var långa stunder rätt stängt när Västerås försökte anfalla med fart.

Mitt i perioden fick Västerås en riktigt fin chans att kvittera. Västerviks Kim Johansson drog på sig utvising för interference. Trots ett skapligt powerplay ville det sig inte. Västervik var hetare på lösa puckar och fick undan returer efter skott mot mål. Närmast till en kvittering var Marcus Bergman som var nära att styra in en puck vid bortre stolpen.

Med knappa fyra minuter kvar valde Västerås att ta en timeout och samla ihop sig inför en slutforcering. Man lyckades förlägga spelet i Västerviks försvarszon och chansade med spel sex mot fem. Men det var fortsatt Västervik som vann det viktiga duellspelet och kunde därmed hålla undan till en seger med 3-2. Skott: 5 - 8

Summering:

Västervik kom ut starkt och visade direkt att man ville ta hem poäng i kvällens match. Det blev dock Västerås som genom två mål tycktes ta kommandot i matchen. Ett kommando som man tyvärr tappade i takt med att Västervik både reducerade och kvitterade. När sedan Västervik fick ledningen med 3-2 var uppförsbacken påtaglig. Hemmalaget kunde sedan, rätt kontrollerat, spela av matchen fram till slutsignalen.