Förlust mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2020-08-28
Isac Skedung ende målskytt för Västerås

BIK Karlskoga - Västerås 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Västerås inledde matchen piggt och gick fram i flera anfall och försökte hitta bra avslutslägen. Man fick även med sig två utvisningar och därmed chans att ta ledningen i matchen. Tyvärr fick inte Västerås till sitt powerplay på ett önskvärt sätt så BIK Karlskoga kunde hålla rent bakåt.

Med knappt nio minuter spelade blev det hemmalagets tur att spela powerplay och trots en lite uddlös inledning i spelet fem mot fyra hitta BIK fram till ett ledningsmål. Det var BIK:s Gustaf Thorell som tog emot ett pass vid ena stolpen och lyckades vrida in, fick skottläge, och satte pucken i nät bakom Jepser Myrenberg i Västerås mål. Tid 10:35.

Spelmässigt en period där Västerås av och till hittade lite finurligt spel i offensiv zon men utan att komma fram till riktigt bra avslutslägen. Västerås kanske bästa chans i perioden kom i slutet då Lukas Zetterberg bjöds på en riktig felpass av BIK Karlskoga. Lukas blev serverad pucken mitt i slottet men skottet räddades av BIK:s målvakt Tim Juel som även räddade efterföljade skott på den retur han släppte. Skott: 4-7

Inledningsvis i den andra perioden fick Västerås chansen till spel i powerplay men inte heller denna gång kunde man förvalta detta till ett mål. Spelet böljade lite fram och tillbaka stundtals utan att något lag hittade de riktiga linjerna i spelet. Lite hafsigt, kan man säga. Då klev Henrik Björklund i BIK Karlskoga fram och visade varför han är en notorisk målskytt. Ett misslyckat backskott blev till en perfekt styrning för nämnde Björklund och BIK Karlskoga kunde gå fram till ledning med 2-0. Tid 27:12

Västerås lyckades dra på sig fyra utvisningar mot BIK:s tre i den andra perioden. Något som påverkade spelet för båda lagen. Spelet blev lite lidande av detta.

Precis som i den första perioden skakade Västerås fram en riktigt fin målchans i slutet av perioden men avslutet stannade vid ett stolpskott samt lite "gurgel" mellan spelarna. Skott: 5-8

Spelet i den tredje perioden var fortsatt lite svajigt från båda lagen. Passningarna satt inte på bladet och det såg allmänt osynkat ut spelmässigt. Båda lagen kunde tidvis hålla fast pucken i anfallszon och skapa några chanser. Västerås fortsatte att dra på sig så kallade onödiga utvisningar vilket satte käppar i hjulet för det offensiva spelet.

Men det fanns några sekvenser av bra ishockey, också! Bland annat när Västerås Jimmie Jansson Lorek drog iväg in i anfallszon, släppte pucken till medspelare, fick tillbaka och gick på avslut. BIK:s målvakt Tim Juel släppte retur och Västerås Isac Skedung var snabbt framme och vispade in pucken i mål. Reducerat till 1- 2. Tid 47:15.

Några byten efter reduceringsmålet trampade Västerås på för att trycka in en kvittering men drog istället på sig en utvisning med för många spelare på isen.

I slutfasen av matchen kunde BIK Karlskoga ganska lätt hålla undan fram till sin första seger för säsongen. Inte minst beroende på att Västerås drog på sig två utvisningar under matchens sista sex minuter. Skott: 16 -21

Summering

En typisk försäsongsmatch på många sätt. Då och då hittade båda lagen fram med rätt fina kombinationer offensivt. Spelet i boxplay för Västerås får klart godkänt då man städade av sexton av arton minuter i den spelformen. Spelet i powerplay höll dock inte alls samma höga nivå.