Många spelare tillbaka i träning
Publicerad: 2020-02-09
Med nio matcher kvar av grundserien börjar skadeläget ljusna i VIK. På söndagens träning deltog flera av de som varit borta den senaste tiden. -Det blir en jättestor skillnad för oss i hur vi kan bedriva träningarna, säger tränaren Thomas Paananen.

Söndag förmiddag och träning i ABB Arena Nord. En dag kvar till bortamatchen mot Södertälje, totalt nio matcher återstår för VIK i Hockeyallsvenskans grundserie. På isen fanns i dag många av de spelare som saknats den senaste tiden, på grund av skador och sjukdomar. Jesper Myrenberg (sjuk) var tillbaka, likaså de tidigare skadade Kelsey Tessier, Daniel Öhrn, Alexander Younan och Morgan Hassel. I onsdags gjorde Marcus Bergman comeback efter sin skada. Saknades på träning gjorde endast Erik De la Rose och Calle Ehrnberg, som båda varit skadade en längre tid, samt Jesper Johansson som fick en smäll på träning i fredags. Truppens status är alltså bra mycket positivare nu än på några veckor.

-Det börjar ljusna nu när vi får tillbaka lite spelare. Det känns bra inför i morgon. Lite lättare att bygga laget när vi får med fler spelare. Det blir mer balans i vårt matchande. Vi kan fördela istiden på ett bättre sätt under matcherna när vi har fler spelare tillgängliga. Speciellt viktigt nu med tre matcher här kommande vecka, säger Thomas Paananen efter träningen.

Märker ni av även på träning att det blir ett lyft när de som varit skadade och sjuka kommer tillbaka?

-Ja herregud, det är jättestor skillnad. Vi kan bedriva träningar med mycket bättre kvalitet. Träna på saker man kan göra med fullt lag. Nu har vi haft en period där vi ena dagen tränat med ett lag, sen spelat med ett annat dagen efter, och tredje dagen har det varit ytterligare nytt. Klart det är skillnad.

Är alla som tränade i dag tillgängliga för spel redan i morgon?

-Några behöver mer tid och några tar vi beslut om i morgon efter värmningen.

Hur är läget med Jesper Johansson?

-Vi befarade först att det var värre än det var. Men vi har förhoppningar om att han ska vara tillbaka i spel igen under denna säsong.

Södertälje i morgon på bortaplan, hur går tankarna inför den utmaningen?

-De är väl Hockeyallsvenskans formstarkaste lag senaste sex matcherna. De har många bra spelare så det var väl en tidsfråga innan de skulle få ihop det. Det blir en härlig utmaning för oss.

Jens Brandberg