Resultaten i Hockey-ettans 14:e omgång

12 november 2017 19:03

Här kommer litet korta matchfakta från helgens omgång:


Forshaga IF - Enköpings SK 4-2

Forshaga fortsätter att vinna matcherna mot bottenkonkurrenterna. Och trots ett mycket psykologiskt 1-2-mål för ESK, med endast fyra sekunder kvar av andra perioden, så studsade hemmalaget tillbaka med tre mål inom loppet av en minut (!) och plockade hem trepoängaren.

Surahammars IF - Kumla HC 0-2

Här var det duktige målvakten Anders Olsson - som glänste mot VIK häromdagen - som höll suringarna kvar i matchen. Gästande Kumla vann skotten med 44 - 16 och hemmalaget blev mållöst. När vi pratade med nye Suratränaren Jarno Pikkarainen i veckan, så gjorde han klart att fokus skulle sättas på det defensiva spelet. Det var tydligt i dag, då Sura höll tätt i spelet 5 mot 5. Båda målen i matchen tillkom nämligen i PP och Suras defensiv höll på att resultera i poäng...

Mariestad BoIS - Borlänge HF 1-2 over-time

Eddie Davidsson gav BoIS-en ledningen i första perioden, men BHF kom igen och kvitterade i dubbelt PP-läge. Det blev annars en ganska grinig match, som kulminerade i ett jätteslagsmål mellan hemmalagets Johan Frick och Borlänges Zebastian Bodini. Båda åkte ut på 6 minuter vardera i fighten som ägde rum efter signalen i period 2. När det sedan blev fråga om over-time, så dröljde det fram tills det återstod 56 sekunder, då Marcus Andersson skickade in segerpucken för Borlänge.

Grums IK - Skövde IK 2-3

Skövde fortsätter att vara stabila och ta poäng. Johan Planeby blev matchvinnare med sitt och Skövdes tredje mål som gav 0-3. Visserligen kom Grums tillbaka till 2-3, men då Henrik Höglund skickade in 2-3-målet återstod endast 18 sekunder av matchen och det blev litet för kort tid för kvittering.

Lindlövens IF - IFK Arboga 3-1

Derby-karaktär över den här fighten, där målvakten Lukas Klarström var tillbaka efter att ha spelat ett par veckor i moderklubben Södertälje. Lukas svarade för 36 räddningar, men det skulle inte räcka till seger. Då hade ändå Arboga fått en smakstart med ett tidigt ledningsmål av Simon Sandström, men Max Lalander kvitterade med sitt 10:e mål för säsongen och spelade sedan fram Johan Persson till avgörande 3-1.