Kennys kanon banade vägen

10 november 2017 20:43

En riktigt bra första period och en stabil tredjeperiod lade grunden till segern.


VIK inledde matchen "som vanligt", d.v.s. högt tempo och bra intensitet, men gästande Köping visade att man absolut inte tänkte vika ner sig, utan svarade med samma mynt. Som även resulterade i ett stolpskott efter 9.22. Innan KHC gjorde precis vad tränaren Daniel Eriksson innan matchen, sagt att man inte hade råd att göra. Alltså - dra på sig utvisningar. Det blev ett PP för VIK efter 12.52, och då bombade Kenny Källström in 1-0 i krysset, bakom duktige KHC-målvakten Christoffer Hanning. Och bara en och en halv minut senare, svarade Fredrik Johansson och Niclas Lehmann för en suverän upprullning bakom motståndarkassen, som friställde Fredrik Hetta till 2-0. Resten av perioden blev en total dominans från gulsvart.

I andra perioden ändrades matchbilden efter hand. VIK fortsatte dominansen, vilket gav tre frilägen som inte utnyttjades. När i stället ett praktfullt domarmisstag (utvisning på Marcus Dahlbom!) gav KHC chansen tll, PP, så slog lagkaptenen Emil Forsberg till med en riktig rökare som helt ställde Marcus Dahlbom. Resten av perioden gick i gästernas favör och VIK hade fullt sjå att hålla kassen fri från puckar. Marcus Dahlboms storspel var väl egentligen vad som höll VIK kvar där resultatmässigt.

I tredje perioden gick det som det brukar. VIK tog över allt mer och när Hampus Wallin åkte på en 2+10, så blev det också mål. Men inte mot VIK utan för i stället! Marcus Bergman jobbade åt sig pucken, kom helt ensam med mål-Hanning och - äntligen förvaltade Bergman ett friläge och stänkte in 3-1! Där tog VIK över spelet helt och efter 14.17 kunde Anton Brandhammar göra sitt andra mål för säsongen och spika slutsiffrorna till 4-1.

-Jag är väldigt nöjd med första och tredje perioden, menade Thomas Paananen efter matchen. -Den andra ronden var inte bra, men resten av matchen tyckte jag vi förde spelet helt.

Varför vann VIK den här matchen ?

-Att vi vann berodde på att vi vunnit så mycket på sista tiden! Vi har helt enkelt fått in ett vinnande mönster/koncept, som ingett oss självförtroende och tillit till vad vi kan.

-Vi har hittat en bra balans i spelet, där vi har insett att vi inte vinner varje match med 7 - 8 mål. Vi har motståndare också, det ska vi inte glömma bort. I dag var det Köping, som gjorde en riktigt bra insats och vi är väldigt glada över trepoängaren.

-Vi har hittat något att bygga vidare på, en fast grund att stå på. Vi har två bra målvakter. ett väl fungerande försvarsspel och vi skapar mängder med rejäla målchanser.

-Kraven och förväntningarna på oss har - fullt riktigt - varit och är hårda. Efter senaste matchen då vi vann med 7-1, fick jag höra att "Hur fan kunde ni förlora sista perioden". Så vi har en del att leva upp till...