Svenska Spel

Marknadsuppdatering med Mats Brokvist

Publicerad: 2017-07-10 19:25

Idag blev det klart att LF Invest fortsatt väljer att sponsra VIK med en större summa pengar. Vi har pratat med klubbchefen om dialogen där och marknadsarbetet i stort. 

Det blev idag klart att LF Invest fortsättningsvis kommer sponsra VIK med en större summa pengar, kan du berätta om hur dialogen gått? 

- Vi har haft en dialog med honom (Lars Forslund, LF Invest ägare) sedan det var klart att vi skulle spela i hockeyettan kommande säsong. "Lasse" har varit positiv under hela resans gång. Men samtidigt var det inskrivet att vid en degradering så skulle avtalet upphöra. Han har öppnat för att göra en fortsättning och gå in med samma kapital i hockeyettan, men han ville se hur allting skulle arta sig. Han är nöjd med vad vi har gjort såhär långt, den truppen som är på gång och det som hänt på kontoret. Men framförallt hur övriga parters engagerat sig och medverkat till ett bra kapital i VIK Hockey.

 

Hur kommer klubben att använda de här pengarna som man nu får in?

- Vi redovisade ju en förlust förra året och det finns hål att stoppa pengarna i. Trots att vi fått ett bra kapital från LF Invest nu så kan vi inte slå oss till ro, utan vi måste fortsätta med arbetet för flera partners och partnerpengar. Pengarna går främst in i den dagliga verksamheten. 

 

Just marknadssidan jobbas det väldigt hårt på från klubben just nu, hur ser arbetet ut mer i detalj?

- Jag tycker det ser bra ut. Det ser bättre ut än prognosen, vi har nått cirka 50 procent i dagsläget. Det är ju bland annat på grund av det här stora tillskottet som kommit från LF Invest, men även övriga partners. Det gör att vi i nuläget ligger före kalkylen. Men nu väntar juli månad och då tappar man ett par veckor. Det är semestrar för både personal i klubben och även för våra partners så det blir ju lågsäsong. 

 

Vad har ni fått för signaler från de samarbetspartners ni varit i kontakt med senaste veckorna? 

- Framför allt lyfter de fram öppenheten som man inte anser funnits på samma sätt tidigare. Vi har en helt annan öppenhet och dialog med våra partners idag. Vi har haft partnerluncher där olika partners varit med varje gång. Förra veckan var det över 20 partners på mötet, det är också något som efterfrågats rent historiskt från partners. När jag tillträdde som klubbchef så tyckte jag att det var en självklarthet att vi ska ha en sån typ av nätverkande och sammankomster, men det har inte funnits i lika stor grad tidigare. VIK Hockey engagerar och på de här luncherna så tar vi upp läget i truppen, hur sommarträningen går, jag drar lite om ekonomin. Många partners är väldigt positiva till de här mötena och jag är förvånad över att man inte jobbat på det här sättet tidigare. Det är framför allt den här ökade öppenheten som många partners lyfter fram. 

 

Slutligen, med mindre än en månad kvar till ispremiären. Hur är hockeytemperaturen i Västerås?

- Hockeytemperaturen brukar stiga först i augusti med ispremiär och träningsmatcher. Men jag upplever själv och att många partners med mig ser fram emot säsongen på ett annat sätt än tidigare, snacket är igång i stan. Paananen och "Zäta" har gjort ett hästjobb och fått fram en väldigt bra trupp. Det ser spännande ut inför säsongen.

 

 

 

VLT har pratat med ägaren till LF Invest Lars Forslund artikeln finns här. (Plusmedlemskap krävs) 

 
Peter Ståhlbrand
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB