Svenska Spel

Lagkollen - Surahammars IF

Publicerad: 2017-08-06 11:00

Inför säsongen 17/18 så kommer vi att publicera en artikelserie där vi fokuserar på motståndet i hockeyettan västra. Artiklarna kommer att publiceras på hemsidan var tredje dag och den sista artikeln publiceras 6/8, samma datum som ispremiären. Vi är nu framme vid det sista laget för säsongen, Surahammars IF.

  • Sist ut i motståndarkollen blir Surahammars IF. Eller "Sura" som vi vant oss att säga. En gammal och riktigt klassisk motståndare till VIK, vilket speglar sig siffermässigt. De här båda lagen har mött varandra vid 89 tillfällen genom åren, det allra första mötet noterat 1939. Det var för övrigt den första matchen någonsin för VIK Hockey.
  • Tränare för Surahammar är den tidigare VIK-forwarden Joakim Lundholm. En spelare som sticker ut i Surahammars trupp är den vitryske forwarden Ivan Dunayev som senast kommer från division 2-laget Motala AIF. Surahammar har inte gjort sig känt för att ha utländska spelare i truppen.  
  • De senaste säsongerna har Surahammar huserat i botten av tabellen. Laget slutade sist i såväl i grund- som fortsättningsserien förra året, men räddade sig kvar i ettan som segrare i kvalserien. Under kvalserien representerade två av VIK hockeys nyförvärv till den här säsongen, Oscar Pettersson och Kevin Weiskog, Surahammar.
  • Det senaste mötet mellan VIK och Surahammars IF var en DM-match den 9/11 2005, då vann VIK i Surahammar med 7-0. Tvåmålsskytt i matchen var Jim Svenman. 

 

Tränare Nyförvärv Från Spelarförluster Till
Joakim Lundholm Jesper Nordin (D) AIK Härnösand Oscar Kallings (D) Wings HC
Conny Grundström Sebastian Thorsell (D) Hallstahammars SK Valter Lederud (F) SK Lejon
  Jakob Forslund (F) Kallinge/Ronneby IF    
  Anton Wingqvist (D) Enköpings SK    
  Phillp Olsson (G) VIK Västerås HK J20    
  Alexander Hellgren (D) Sollefteå HK    
  Robin Bringsén (F) Mora IK J20    
  Morgan Fors (D) VIK Västerås HK J20    
  Anton Ekström (F) Fagersta AIK    
  Ivan Dunayev (F) Motala AIF    
  Mikael Jakobsson (F) Sollefteå HK    
  Oscar Sinnby (F) AIK J20    
 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB