VIK- triumf i publikfesten

7 februari 2018 21:46

Inför en fantastisk inramning i form av 4.592 personer, segrade VIK i topp-mötet mot serieledande Borlänge.


Men det var ingen enkel seger. Borlänge visade sig vara precis så bra som ett serieledande lag bör vara, och tillsammans med VIK bjöd man på säsongens bästa hockeymatch i ABB Arena. Och detta som sagt inför en storpublik som tillsammans med laget skapade en riktigt härlig hockey-kväll.

Jag kan ha fel (fan tro´t..) men jag tror att publiksiffran var den tredje största i Hockey-ettan genom tiderna! Roligt också då att VIK kunde genomföra en match som slutligen ledde till seger.

Första perioden kännetecknades av extremt kontrollerad hockey från båda lagen och ingen ville bjuda på något extra i form av målchanser. Andra perioden inleddes ungefär likadant, fram till 8.31 då Pontus Holmberg spelades fram av Niclas Lehmann i en intränad specialvariant, som nu även resulterade i ett verkligt grant avslut av Holmberg till 1-0. Men glädjen blev inte långvarig. Efter 9.28 drog VIK på sig en utvisning och här visade Borlänge upp ett riktigt bra PP med ett massivt tryck mot Marcus Dahlbom. Som briljerade med en smått överjordisk räddning och höll VIK kvar i ledning tils endast fyra sekunder återstod av underläget. Då kunde inte ens Dahlboms fantomspel hålla emot,utan 1-1 var ett faktum. Ett numerärt överläge för VIK blev resultatlöst, men med tre minuter kvar av perioden så var det dags för måltjuven Fredrik Hetta att slå till. Efter förspel av Jimmie Jansson och en för kvällen stekhet Pontus Holmberg, så klarade inte gästerna att hålla tätt. 2-1 och ett resultat som stod sig perioden ut.

Tredje perioden var blott 3.43 gammal då han slog till igen. Ett felpass/missförstånd i gästernas mittzon, gav fritt fram åt - Pontus Holmberg, som åkte sig helt fri och drog in 3-1-pucken bakom Marcus Hellgren. Och så drog man då en lättnadens suck igen, alldeles för tidigt skulle det visa sig. Nu var det VIK-försvaret som gick bort sig ordentligt och skapade ett friläge för Adam Byström-Johansson och vips - så var det mål och match igen. Det blev en gastkramande fortsättning som blev bara värre då en VIK-utvisning efter 17.35 gav Borlänge drömläge till kvittering. En kvittering som aldrig kom, efter fortsatt storspel från Marcus Dahlbom och rejält uppoffrande spel av hela VIK-laget. Resultatet 3-2 stod sig matchen ut, detta som sagt efter en hockeymatch som hade det mesta. Storpubllik, bra match av två bra lag, fart och en hel del finesser och - det viktigaste kanske: tre poäng för VIK.

Där nye backen Jesper Appel visade massor av kvalitet och kunnande och bara att gratulera Patrik Zetterberg till ytterligare ett kap. Det var i princip hela VIK-laget som utmärkte sig denna kväll, men speciella guldstjärnor bör ändå tilldelas Pontus Holmberg (två mål och en assist), Morgan Hassel, Jimmie Jansson och förstås - Marcus Dahlbom.