Tung helg för VIK

18 februari 2018 18:51

Efter lördagens förlust mot Piteå,hade man mer eller mindre räknat med en VIK-seger mot Örnsköldsvik. Så blev dock icke fallet...


Skillnaden mot lördagens möte med topplaget Piteå, var annars att man nu mötte All-Ettans suveräna bottenlag - Örnsköldsvik, som tog sin första seger i serien på lördagen i Lindesberg. Men gästerna följde upp den segern med en ny krigarinsats mot ett VIK-lag där inte mycket fungerade.

Och det blev i mångt och mycket en kopia av lördagsmatchen,då Ö-vik efter 4.36 gjorde 0-1 genom Olov Håkansson. En ledning som man sedan ökade på 7.52 genom Patrik Ström och sedan faktiskt förde spelet till större delen i resten av perioden. Där dock VIK väckte ett litet hopp då Conny Strömberg skickade in reduceringspucken till 1-2 efter 13.06. Detta efter förarbete från Jesper Appel och Alex Lindelöf.

Andra perioden såg ett jagande VIK, som dock hade förtvivlat svårt att få till rejäla avslut. Inte ens i PP-spelet lyckades man skapa något rejält framåt och med totalt 16 minuters numerärt överläge,så lyckades det änå inte att få in något mål. I stället blev det ett friläge för Olov Håkansson, som efter slarv av de gulsvarta kunde åka sig helt fri och pricka dit 1-3, Johan Skiöld reducerade framspelad av Lucas Venuto och Robin Nilsson,för övrigt ett riktigt grant mål,men längre än så kom inte VIK den här kvällen. Tredje perioden såg ett massivt VIK-övertag, men man lyckades inte forcera den mur som ett vilt krigande ÖHF satte upp som motstånd. Slutresultatet blev 2-3 och för VIK återstår nu endast bortamatchen i Mariedstad på onsdag innan spelet i play-off drar igång.