Svenska Spel

Dahlboms andra nolla

Publicerad: 2017-10-02 21:44

För andra gången i höst noterades en stor och fet nolla i Marcus Dahlboms målvaktsstatistik.

Men den här kvällen fick han - och för övrigt hela VIK-laget - slita rejält för de tre poängen man till sist spelade hem. Gästande Borlänge hade inga som helst tankar på att spela defensiv-hockey, utan trampade gasen i botten från första nedsläpp. Och det var långa stunder som laget etablerade spel i VIK:s försvarszon, såväl i inledningsperioden som - kanske rent av speciellt - i den andra ronden.

Men Marcus Dahlbom agerade levande vägg, spelade lugnt, stabilt och rutinerat och de lägen som BHF ändå spelade sig till, plockade Dahlbom åt sig utan något större besvär. Ett par riktigt fina plockningar ska han dock extra cred för.

I slutet av andra perioden gjorde Thomas Paananen ett par justeringar i formationerna, så tillvida att Oscar Pettersson klev in som center mellan Marcus Bergman (oerhört bra i kväll) Niclas Lehmann. Pontus Holmberg flyttades ihop med Kevin Weiskog och Hampus Wallin och nu började tunga och starka VIK sakta men säkert käka upp motståndarna. Men det första "machavgörandet" skulle komma efter 14 minuter i andra perioden. BHF tilldömdes ett straffslag, där dock Dahlbom var iskall och lugnt styrde bort den målchansen. Och knappt två minuter senare small det. I form av en veritabel raket i nät bakom Marcus Hellgren. Skytt var Joel Werner, som därigenom gjorde sitt första seriemål i gulsvart, assisterad av Alex Lindelöf och Marcus Bergman. Det resultatet stod sig perioden ut och när det blev dags för tredje perioden, så började man se tendenserna från tidigare matcher i höst.

VIK tog över mer och mer och maslaget började krokna rejält. När så Oscar Pettersson visades ut efter 45.13, så förväntade man sig en rejäl anstormning i Borlänges kvitteringsjakt - och visst kom den. Men mitt i pressen slet Johan Skiöld till sig pucken i mittzon, åkte ensam mot Borlänge-kassen och grundlurade målvakten med en puck mellan benen till 2-0! Därefter blev det en totaldominans från VIK och vi fick återigen se hur man malde ner sina motståndare i matchens tredje period. Där det fortfarande inte finns något lag som gjort mål på VIK!

Slutsiffrorna spikades till 2-0, men det ska poängteras att VIK fick kriga för poängen. Borlänge spelade en rapp och pigg hockey, hyperfarliga i sina omställningar och väldigt skickliga i att iscensätta långa anfall med hårt tryck mot VIK-försvaret. Som dock red ut det hela efter en riktigt stark lagmässig arbetsinsats och som sagt - återigen visade sig styrkan och lagmoralen vara av absolut toppkvalitet. Bara att konstatera att årets VIK-lag innehåller enbart vinnarskallar, vilket även återspeglar sig resultatmässigt.

Spelarbetyg? Det allra högsta går givetvis till Marcus Dahlbom, men i övrigt sätter vi VIK:s försvarsspel kollektivt sett, som den avgörande faktorn denna kväll.

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB