En period räckte för VIK

3 januari 2018 21:44

Det räckte att VIK presterade sin allra bästa hockey i 20 minuter denna kväll i matchen mot Skövde IK.


För efter en riktigt blek och "trött" förstaperiod från gulsvars sida, så tog man tag i taktpinnen rejält i andra och körde helt över sina motståndare. Och om man tyckte att helhetsbilden av matchen var litet "vardags-hockey" så fanns det i alla fall 6 saker som stack ut rejält och gjorde att man lämnade matchen med ett leende på läpparna.

1.Marcus Bergman i friläge = lika med givet mål. Efter en minut av andra perioden,frispelades VIK-snipern på ett utsökt sätt av Alex Lindelöf och Manne Mattisson och 1-0 var ett faktum.

2.Fredrik Hettas 2-0 i PP fem minuter senare. Hetta har ett grymt skott och sätter nästan alltid pucken i krysset. Så också nu. Utsökt!

3.Fredrik Johanssons magiska passning till Niclas Lehmann,tvärs över centrallinjen till en helt fristående Lehmann. En passning av överjordisk kvalitet!

4.4-0 i PP från Jimmie Jansson. Det föregicks av ett klapp-klapp-spel som förde tanken tillbaka till Sovjets guld-epok på 80-talet. Briljant helt enkelt och kul för JJ att få göra mål på hemmaplan!

5.Fredrik Johanssons "nästan-mål" då han så när lyckats göra en s-k. Zorro,men pucken landade i ramen. Det hade varit det ultimata avslutet på kvällen!

6.Och så då att se Pontus Holmberg i aktion. Hans passnings-spel är så läckert att man slickar sig om munnen!

Så det fanns riktiga pärlor i den här matchen, således. Då har vi ändå inte nämnt Marcus Dahlboms totalt prickfria match,då han höll nollan för andra gången i All-ettan. Dahlbom är nu så iskallt lugn i hela sitt agerande,att han lyft både sitt eget och lagets försvarsspel till en rejält trygghetsfaktor.

Kan nämnas också att Petter Mattsson missade en - i och för sig feldömd - straff i första perioden och att man slutligen tappade räkningen på VIK:s alla träffar i ribba och stolpar. Jodå, Skövde hade också två sådana, men i övrigt var laget totalt utan chans att ens vara i närheten av poäng denna afton.

Till matchens gigant utnämner i alla fall vi Fredrik Johansson. Det är en stor lycka för VIK, för Thomas Paananen och för oss på läktarna att ha "Freddan" i laget. Han är kuggen,motorn,smörjoljan och "på-knappen" som driver laget!