Sista natten med gänget

15 april 2018 18:06

Det blev en avslutande förlust för VIK,då säsongens sista match spelades på söndageftermiddagen i Västervik.


I säsongsepilogen lät Thomas Paananen ett gäng spelare vila. Det var åtskilliga,som genomfört kvalspelet med olika typer av skador och slitage,som nu fick inleda rehab och återhämtning. Medan de spelare som spelat sparsamt på sistone,nu fick chansen fullt ut.

Det här var ju som bekant en match utan betydelse för tabellens utveckling,och med tanke på att både VIK och Västervik säkrat sina resp. kontrakt redan i torsdags,och - får man förmoda - inte var så där kolossalt hungriga för dagen,så blev matchbilden som den blev. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter 7.27 genom förre VIK-backen Andreas Frisk och Joacim Hedblad spädde på till 2-0 bara minuten senare. Klockan hann ticka fram till 13.48 innan Dan Pettersson tryckte in 3-0 bakom Daniel Wahlberg och redan här kändes matchen avgjord.

Period 2 blev händelselös fram till 14.38,då Joacim Hedblad gjorde sitt andra mål för kvällen till 4-0. Att det här var en match utan större betydelse,speglar sig även vid en titt i utvisningssstatistiken,som visar en enda utvisning på hemmalaget och ingen enda på VIK.

Men det blev ändå gulsvarta VIK som fick göra matchens och säsongens sista mål,då Marcus Bergman gjorde 4-1 efter 1.13 i sista perioden,efter förarbete av Hampus Wallin och Alex Lindelöf. 4-1 således - slut på säsongen och nu väntar några välbehövliga vilodagar innan träningen tar vid för spel i höstens Allsvenska!

Kommer ni förresten ihåg vem som var säsongens förste målskytt för VIK? Det var i träningsmatchen mot Arlanda Wings i augusti,då Jesper Cederberg gjorde 1-1 för VIK i en match som slutade med gulsvart 3-1-vinst. Totalt sett har laget spelat 66 matcher under säsongen, vunnit 48 och förlorat 18,gjort 210 mål och släppt in 119.

Nu tackar vi på redaktionen för säsongen och inleder planeringsjobbet för nästa!