VIK totalhavrerade

15 oktober 2017 18:38

Det blev ett rejält och oväntat bakslag för VIK i söndagens hemmamöte med Kumla.


Där "trenden" håller i sig - VIK har historiskt sett aldrig besegrat Kumla och gjorde det inte heller denna gång. Men inledningen verkade bara så lovande. Efter 12 minuter ledde VIK med 2-0 efter den kanske bästa inledningen på en match denna säsong. Men sedan hände något. Eller rättare sagt - sedan hände inget!

VIK-spelarna slutade åka skridskor och började glida i stället och det anfallsspel som inledningsvis såg ut att peka mot skyhöga siffror, försvann totalt. Ett misstag i försvaret ledde till reducering och bara 40 sekunder senare small det igen. Och det var förre VIK-junioren Felix Scharnke som drog igång upphämtningen. Det blev också Scharnke som blev stor matchvinnare för sitt Kumla, med tre inprickade mål!

Som sagt - efter inledningen ebbade allt ut. Kumla började ta för sig allt mer och i andra perioden hjälpte det inte att Kevin Weiskog tryckte in 3-2-pucken. Ytterligare ett horribelt försvarsmisstag ledde till kvittering och en sammanfattning av andraperioden säger att det med säkerhet var VIK:s sämsta denna säsong.

Då hade två PP i första perioden resulterat, sedan Fredrik Hetta prickskjutit n 1-0 och Pontus Holmberg virkat in 2-0. Där och då slog VIK-spelarna till "av-knappen" och verkade förvänta sig en bekväm afton. Så blev det inte. Kumla blev erbjudna ett lillfinger och slukade hela armen ända upp till axelpartiet. Laget vann på mer energi, mer offervilja och mer av "hjälpa-varandra-attityd". Medan VIK-forwards allt oftare gick bom och försvarsarbetet blev allt mer ansträngt och stressat.

Den här matchen frestas man dra ett fett, rött streck över, men i stället måste man nog sätta sig ner och rannsaka sig själva ordentligt. Det räcker inte att spela hockey i 12 minuter för att vinna matcher i Hockey-ettan. Låt det här bli ett - svidande - uppvaknande inför fortsättningen...