Ren eufori då VIK lämnade hockey-Ettan.

13 april 2018 06:39

Glädjescenerna var obeskrivliga efter matchen i går. Där VIK visserligen förlorade, men ändå gjorde exakt vad som krävdes!


Förutsättningarna var enkla - en poäng för VIK och saken skulle vara klar. Gästande Troja hade en mikroskopisk chans att spela sig kvar i Allsvenskan och den försökte man verkligen ta.

Och publikstödet som varit enormt under hela säsongen,var den här kvällen rent magisk. Från läktarhåll visade västeråsarna att "Vi ska fan i mig upp och vi ska visa laget att vi stöttarer". Förmodligen har det aldrig hänt att ett lag på väg ut till matchstart möts av stående ovationer,men bara den gesten visade VIK-spelarna vilket stöd de skulle få den här kvällen.

Ändock blev det en mardrömsstart på matchen. VIK drog på sig en utvisning efter 21 sekunder och det tackade gästernas danske vinthund Nikolai Meyer för,när han dunkade in 0-1 efter 1.15. Men VIK studsade tillbaka och tog över matchen mer och mer. Dock stod sig siffrorna perioden ut.

I rond 2 fortsatte VIK-trycket och resulterade i några smått otroliga räddningar från Trojas mv.Johan Nielsen. Kvitteringen kom också - trodde man,men domaren var tvärsäker och dömde bort den chansen. I stället krockade två Troja-spelare och ramlade,vilket resulterade i en utvisning på - Conny Strömberg! Och i och med lagen om alltings jävlighet,så var Nikolai Meyer där igen och det stod plötsligt 0-2. Men publiken och VIK var en svårstoppad kombination den här kvällen och när VIK fick chansen till spel i PP,så klev han fram som så många gånger tidigare - Fredrik Johansson,och forcerade in 1-2-målet,understödd av Fredrik Hetta och Niclas Lehmann.

Tredje perioden inleddes med ett fortsatt mäktigt tryck från VIK och publiken. Och efter 18.02 var han där igen - kapten Johansson,med en ny mäktig forcering som gav den efterlängtade kvitteringen till 2-2! Då hade VIK i ett tididgare skede fått ytterligare ett mål underkänt och noterats för två stolpskott. Men 2-2 och saken var klar! VIK klart för Allsvenskan på egen kraft. Visst fick man hjälp av de övriga två matcherna.men ett VIK-poäng var vad som krävdes före matchen,för att VIK skulle vara helt klara. Den poängen TOG man av egen kraft! Den efterfölande over-itimen och straffarna kändes helt onödiga. VIK-spelarna ville bara börja firandet! Sebastian Benker avgjorde för gästerna,som nu får vända tillbaka till hockey-Ettan igen. För ett år sedan var det Troja som snodde VIK:s allsvenska plats. Nu gav VIK igen!

Och firandet efteråt var ren och skär magi! VI ÄR I ALLSVENSKAN!