Skönt avslut på året

29 december 2017 21:17

VIK avslutade 2017 på samma fina sätt som man inledde. Nu med 3-0 i Lindesberg - då den 4/1 mot Västervik 3-1.


Givetvis en riktigt fin nyårspresent från VIK och Marcus Dahlbom, som spikade igen kassen totalt när VIK sopade till Lindlöven på fredagskvällen. Och de var mycket som gladde litet extra den här kvällen, till exempel att man i ett bortamöte mot en förväntad toppkonkurrent, får till 37 skott och samtidigt håller nollan.

Det var därmed Dahlboms tredje nolla i höstens seriespel - ett bra kvitto inte bara till Marcus utan även till VIK:s totala försvarsspel. En speldetalj där laget fick en del kritik efter onsdagens match hemma mot just Lindlöven. Då bör poängteras att man ändock saknar back-generalen Kenny Källström, som normalt sett är den som styr och leder det gulsvarta försvarsspelet.

Det blev Marcus Bergman som inledde "målandet" med ett PP-mål efter 9.38. Det följdes raskt av 0-2 från Fredrik Hetta efter 10.15, ett resultat som stod sig fram till 11.56 i tredje ronden, då Johan Skiöld avslutade dagens målskytte med sitt 0-3-mål.

Och totalt sett var det här ett helt annat VIK än vad vi kunde se i onsdags. Då var spelet som bekant hafsigt och oorganiserat stundtals, med s.k. "nord-syd-hockey" under stora delar av matchen. Nu var det ett VIK som kontrollerade händelserna på ett helt annat sätt.

-Precis vad vi kände, påpekade också Thomas Paananen efter matchen.

-Nu spelade vi den typ av hockey som vi vill spela. Vi kontrollerade som sagt matchen rakt igenom. Vi hade en rejäl genomgång och snack efter matchen i onsdags och var helt överens om vad "felen" var. Det ändrade vi på och blev därmed ett helt annat och mera riktigt VIK.

Två mål inom bara någon minut i första, hur tänkte du sedan?

-Vi hade ju bud på ännu fler mål efter de två som vi gjorde och tog som jag nämnde kommandot helt.

Skillnaden mot i onsdags?

-I onsdags hade väl dom nästan 50 spelvändningar mot oss där vi inte var riktigt "på". I dag tror jag inte dom hade någon!

Vad vill du ge laget och helhetsinsatsen för betyg?

-Jättehögt! Försvarsspelet var strålande bra, och i Kenny Källströms frånvaro klev bland andra Anton Brandhammar fram rejält i dag och tog för sig på ett härligt sätt. Bra betyg även till Elias Rosén, som fick några byten och gjorde riktigt bra ifrå sig.

Någon du vill nämna extra utöver de två?

Nej, det kan låta tråkigt men det var laget som vann i dag. Hela laget spelade exakt på det vis som vi har diskuterat oss fram till och på det vis som vi vill spela. De kändes klockrent.

-Men jag bara måste framhålla Pontus Holmberg som har växt rejält efter matcherna med Växjö i SHL. Nu fick han gå in och spela center och gjorde det alldeles strålande.

Och nu firas det nyår?

–Ja, vi tränar lördag förmiddag och sedan blir det ledigt fram till tisdag. Sedan kör vi igen - Skövde hemma på onsdag.

Då avslutar vi med ett glatt "Gott Nytt År" till dig och hela laget!