Svenska Spel

Då är vi igång.

Publicerad: 2017-08-06 16:38

Så har då hockeysäsongen 17/18 officiellt öppnat, i och med söndagens premiär i ABB Arena Nord.

Som gick av stapeln inför uppskattningsvis 1.500 personer i ett , för året helt nytt upplägg.

Som inleddes med intervjuer med både nya och "gamla" spelare på podiet, liksom tränaren Thomas Paananen, fys-ansvariga Helena Ambjörn och "chefen himself" Mats Brokvist.

Här var det extra roligt att höra nye Morgan Hassel påpeka vilken härlig och tajt grupp man redan hunnit bli, efter bara en vecka tillsammans. Marcus Dahlbom å sin sida, framhöll hur viktig Helena Ambjörns insatser varit och hur mycket hennes träningsfilosofi betytt för hans del. 

Fredrik Hetta bad om ursäkt för att han - som spelare för Kristianstad i fjol - varit med och spelat bort VIK från Hockeyallsvenskan. Han lovade att betala tillbaka...

Mikael Backlund och Dennis Rasmussen satte extra knorr på tillställningen, genom att dels medverka på intervju-podiet och senare även delta i ispasset. Där faktiskt Dennis blev rejält uppsnurrad av - Douglas Alenbring, som bjöd på ett trollerinummer och ett snyggt mål. Hoppas nu inte "Dogge" gjort sitt för säsongen i måltillverkningen!

Att sedan höra hur kolossalt entusiastisk klubbchefen/VD:n Mats Brokvist är inför uppgiften, och att få mötas av och prata med massor av "vanliga" personer bland alla människor - allt det sprider givetvis goda vibbar inför säsongen.

VLT:s Kevin Johansson gjorde isträningen intressant med genomtänkta och bra inlägg och intervjuer, där exempelvis Kenny Källström flåsande intygade att "jo, det är roligt att vara i VIK men jag är så trött att jag vet inte vad jag säger"...

Nye Niclas Lehmann fick avbryta träningen efter en rejäl kollision med målburen bland annat. Det såg oroande ut, men Helena Ambjörn försäkrade efteråt att det inte var allvarligt, utan skulle gå att fixa med massage. Skönt att höra, då vi absolut inte vill ha skador redan första veckan....

Sammanfattningsvis en riktigt rolig och välbesökt tillställning, som manar till vidare utveckling inför nästa år. NU gäller det matcher, med start i Märsta kommande söndag mot HC Wings! Be there!

 

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB