Svenska Spel

"Zäta" om Skiöld

Publicerad: 2017-07-04 16:54

Lyckades till slut få tag på en jäktad sportchef,Patrik Zetterberg,för att få en större bild av "vem" och "hur" värvningen av Johan Skiöld gick till:

-Ja,Johan dök ju upp på vår radar för en dryg månad sedan och sedan dess har vi haft täta kontakter med både Johan och hans agent. Vi har ju försökt se till helheten i den befintliga truppen,och naturligtvis sett att behovet har varit både rutin och spets. Tycker vi får båda ingredienserna i Johan Skiöld.

-Johan har ju producerat både mål- och assistmässigt i såväl den norra div.1-serien,som i den södra och nu senast fortsatt på den vägen i ett jumbolag i norska högstaligan. Där han för övrigt hade anbud från klubbar högre upp i ligan och även här hemma i Sverige.

-Varför han - i likhet med flera andra av våra nyförvärv - väljer VIK och spel i Hockeyettan,i stället för exempelvis Hockeyallsvenskan,är ju väldigt hedrande för oss och vårt upplägg. Killarna köper vår idé,såväl spelmässigt som sett till egna fortsatta utvecklingar,våra värderingar,arenan,ja allt omkring VIK lockar faktiskt spelare till oss!

-Kravbilden hos oss är större än hos många andra klubbar i både Allsvenskan och i Hockey-ettan. Vi - både Thomas Paananen och jag - har som målsättning och ambition att utveckla både individen OCH hockeyspelaren. De spelare som kommer hit,har inte Hockey-ettan som slutmål. Dom vill vidare uppåt i sina karriärer och ser VIK som en ypperlig station på vägen dit.

-Just nu jobbar vi vidare. Det är väl ingen hemlighet att vi väldigt gärna vill ha "Freddan" Johansson som nästa spelare under kontrakt. Vi jobbar hårt på det och - ja,vi får se!

 

Slutar en nöjd och glad Patrik Zetterberg.

 

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB