Svenska Spel

Resultaten i Hockey-ettan omgång 6:

Publicerad: 2017-10-08 21:22

Och här följer en kort sammanfattning av 6:e omgången i Hockey-Ettan Västra:

Lindlövens IF - Grums         5-4 efter straffar

Det här blev en jämn match, där lagen följdes åt genom hela matchen rent siffermässigt sett. 4-4 efter 60 minuter blev till over-time och så småningom straffar. Som inte blev i närheten av straffdramat från Västerås, utan det blev de tre "ordinarie" straffarna vardera, och Johan Persson avgjorde slutligen för hemmalaget i den sjätte och allra sista straffen.

Köping HC - Enköpings SK    3-4

Litet derbykaraktär även av den här matchen, där gästande ESK ryckte till sig en 0-3-ledning redan i första perioden. Hemmalaget kom dock igen och kvitterade till 3-3 med litet drygt fem minuter kvar av rond tre, men ESK tog trepoängaren via 3-4-målet med en och en halv minut kvar, inprickat av William Warging.

Forshaga IF - Kumla HC        4-5 over-time

Vi är tydligen inne i en trend rakt igenom just nu, där over-time och straffar har blivit vardagsmat. Här hade gästande Kumla 2-4, som dock blev till 4-4 sedan Forshaga plockat målvakten och kvitterat. Och med 57 sekunder kvar av förlängningsminuterna, så avgjorde Kumlas Marcus Rhodin.

Surahammars IF - Borlänge HF   2-6

Borlänge höll ju som bekant på att stjälpa VIK i måndags. I den här matchen visade laget återigen upp kvalitet och kraft, genom att tämligen enkelt avfärda Sura, som har tungt just nu. Trots Kevin Berglunds 1-0 för hemmalaget i första perioden, så hade BHF vänt till 1-3 innan första ronden var spelad. Robin Bringsén tände ett visst hopp med sitt 2-3, men bara 14 sekunder senare stod det 2-4 och i sista perioden avgjorde gästerna via två PP-mål. Matchvinnare blev tremålsskytten Sebastian Bengtsson.

Mariestad BoIS - Skövde IK         7-3

Mötet mellan de här två arga konkurrenterna, blev i slutänden en enda uppvisning av hemmalaget. Ändock tog Skövde ledningen genom Carl-Johan Sjögren, men mål av VIK-bekantingarna Eddie Davidsson och Romans Semjonovs, vände till 2-1 som även blev till 4-1. Skövdes Albin Lindgren tände ett visst hopp med sitt PP-mål till 4-3, men "BoISens" ryck till 7-3 innan andra perioden var över, tog effektivt död på matchens nerv. 

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB