VIK-tåget rullar vidare

13 januari 2018 17:26

Femte raka VIK-segern i Norra All-ettan för VIK, noterades i Örnsköldsvik på lördagseftermiddagen.


Seger med 3-0 i Skyttishallen pekar på en ganska stabil VIK-insats, även om hemmalaget stundtals fick tryck till följd av fem PP-tillfällen. Men längst bak stod Daniel Wahlberg och han spikade igen totalt - för andra gången i seriespelet denna säsong. Framåt noterades för dagen två målskyttar som inte direkt brukar ligga i skytteligornas topp: Morgan Hassel, som gjorde sitt första för säsongen och Jimmie Jansson, med sitt tredje för säsongen. Matchens siste målskytt blev kaptenen Fredrik Johansson, som satte trean i tom kasse med sex sekunder kvar att spela.

Vi stämde av med Thomas Paananen efter matchen, för att jämföra våra iakttagelser och bedömningar:

-Vad säger du om matchen, Thomas. -Hur upplevde du den?

Njaa,litet "kladdigt" kanske man kan säga. Vi spelar inte riktigt som vi vill och ska, men vi hittar hela tiden vägar att vinna och det känns tryggt.

-Kan man säga att "det var en dag på kontoret"?

Ja så skulle man kunna uttrycka det. Vi har ju kunnandet och skickligheten att ta oss igenom även den här typen av matcher. Motståndarna spelar ju med bra fart i skridskoåkningen och tryck över hela banan,men vi var ganska pålästa på det och visste vad vi hade att vänta oss.

-Vad avgjorde egentligen till er fördel och vem vill du framhålla extra?

Daniel Wahlberg i målet naturligtvis! Han gör en jättematch och spelar lugnt och tryggt hela tiden. Kul att han fick hålla nollan igen. Men sedan är det här precis den typ av match som Morgan Hassel älskar! Han var helt out-standing i dag och fick ju också göra första målet för säsongen! Jag vill också framhålla Elias Rosén, som fick kliva in och verkligen gjorde det bra.

-Och vad säger du om turnélivet?

Kanon! Allt är bara bra och det funkar hur bra som helst.

-Nu väntar Piteå i morgon. Vad har du att säga om den matchen och vad förväntar du dig?

Det kommer att bli en helt annan match. Det är ett lag med totalt annan struktur i sitt spel och jag tror att dom passar oss bättre.

-Fem matcher - fem vinster och 16-4 i målskillnad. Av de senaste 18 matcherna har ni nu förlorat EN! Vad är grunden?

Försvarsspelet! Vi har en stor trygghet och ett stort lugn i vårt försvarsspel,kombinerat med två riktigt bra målvakter. Där har du nyckelingredienserna.

.......

Avslutar Thomas Paananen - nöjd med 3 poäng, men inte riktigt fullt ut med spelet i sin helhet.