Svenska Spel

Fotografering

Publicerad: 2017-09-09 07:49

På fredagen var det dags för den efterlängtade fotograferingen

Det är alltid en upplevelse när det är dags för "photo-session of the year". Många har aldrig varit med om det, för andra - som Fredrik Johansson - är det ren rutin. Men att stå och se när killarna tar plats på isen, stylade och med varenda hårstrå på plats, huvudet fullt av vax och mousse - alltså, det är obetalbart!

Tror aldrig jag sett så många snygga killar på en gång och den stora paniken bröt ut när någon påtalade för Robin Nilsson att han hade en finne i "fejan"! Det blev till en akututryckning för fystränare Helena Ambjörn, som fick rusa ut efter sin egen sminkväska och ta hand om herr Nilssons nuna! Som slutligen blev presentabel nog för ett foto. Petter Mattsson var mest bekymrad över om hans t-shirt syntes, och beslöt sig för att klä av sig hela munderingen och "göra om" för säkerhets skull...

Annars är det här en extremt allvarlig historia! Jo, det är sant! Lagfotodelen är verkligt seriös och alla ska ha exakta platser, beroende på dels platsen i hierarkin (lagkaptenerna på första raden) och dels på längden. "Dogge" Alenbring menade högljutt att han nu för en gångs skull hade rätt till en plats i rad ett och här uppstod verbalt handegemäng! När lagbilden är avklarad, är det dags för individuella "shots". Och här blir det ännu mer noga! Bilder tages och sedan vill spelarna själva vara med och godkänna.

Så sammantaget är det här ett event, som borde locka åskådare i mängder. Själv lyckades jag få till en privatbild med min namne, Hampus Wallin, som glatt ställde upp. Vill samtidigt påpeka att - Nej, vi är inte släkt..

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB