Dahlboms nollla avgjorde super-rysaren

10 mars 2018 19:15

Det var riktig "kval-hockey" då VIK vann den livsviktiga matchen mot Mariestad och Marcus Dahlboms storspel avgjorde.


Det var som sagt en riktig kval-batalj och hockey när den kanske inte spelas som bäst, men som kamp betraktat är oöverträffat.

Det var tätt, tufft och grinigt mest hela tiden och dessutom så målsnålt som det bara kan vara. Matchen inleddes ganska försiktigt och avvaktande från VIK,medan Mariestad trummade på allt vad tygen höll och som skapade ett par riktigt heta måltillfällen. Där dock Marcus Dahlbom klev fram rejält från början och visade att han var rejält revanschsugen efter 1-4-förlusten i onsdags. Första perioden slutade mållös,med spelövertag från gästerna.

I andra perioden började VIK äntligen hitta rätt i positionerna och skapade några riktigt bra lägen framför Tobias Sandberg. Samtidigt började VIK dra på sig ett gäng med utvisningar av typen "onödiga" och med tanke på gästernas vanligtvis hyperfarliga PP, så var det med hjärtat i halsgropen mest hela tiden. Men ett starkt försvarsspel av VIK framför Dahlbom, gjorde att man lyckades hålla kassen fri från påhälsning. När så gästernar drog på sig en utvisning, så högg VIK. Pontus Holmberg (bäste forward för kvällen) lirkade fram pucken till Conny Strömberg, som hittade en helt fristående Jimmie Jansson. Som bröt in på kassen, drog bort målvakten och lirkade in vad som kom att bli matchens enda mål.

Sista perioden blev en enda lång och utdragen kamp med massor av situationer och grinigheter. Det blev dock onödigt spännande då Johan Skiöld drog på sig en tvåa med 1.13 kvar att spela. Där krigade sig dock VIK-spelarna till vad som kom att bli den kanske viktigaste segern för hela säsongen.

Marcus Dahlbom har vi nämnt. Men vi måste bara lyfta fram Petter Mattsson, som måste ha gjort sitt livs match! Petters defensiva egenskaper firade stora triumfer och inte ens en tendens till misstag kunde noteras på hans pluskonto. Toppbetyg även till Jesper Appel och nu syntes det även vilken trygghet det innebär att ha rutinerade backpjäser som Morgan Hassel och Kenny Källström.

Nu fortsätter och avslutas den här matchserien på söndag eftermiddag. Ni som har något lugnande - ta med det till matchen. Det kommer att behövas...