Tack för lektionen!

14 januari 2018 20:20

Efter 5 raka vinster i All-ettan, var det i dag en slags "examen" för VIK när man mötte hemmastarka Piteå på deras hemmaplan.


Det blev en svidande lektion i fart och effektivitet, samtidigt som man fick uppleva en helt annan typ av hockey än vad VIK ställts emot tidigare under säsongen.

–Ja det här var något som vi inte upplevt tidigare under säsongen. Vi mötte ett lag med fart och med fyra riktigt bra linor, som ställde till det rejält för oss. Jag tycker att första perioden var helt OK från vår sida, men i andra och tredje blev vi helt överkörda, berättar Thomas Paananen.

–Det var i stort sett bara ett lag på banan och vi kom inte alls upp i den fina skridskoåkning som vi presterat tidigare. Om vi jämför lördagsmotståndarna så var det här ett lag med en helt annan kontroll över spelet och siffrorna i skottstatistiken (=44-19) talar sitt tydliga språk och berättar också den beska sanningen om dagens match, fortsätter Thomas.

–Vi visste att vi skulle möta ett bra lag, vi var - tyckte vi - förberedda, men vi blev helt utskåpade.

Hur hanterar ni den här förlusten och hur går ni vidare?

–Just nu sitter vi och ser matchen i repris och vi analyserar självklart exakt vad som hände där ute. Det gäller bara att inte "över-analysera" och gräva ner sig i resultatet och tycka att allt är skit. Vi har spelat bra hockey under säsongen, så vi har ju bevisligen gjort någonting rätt. Viktigt att analysera på ett nyktert och samlat sätt och ta lärdom av den här matchen.

–Vi gräver inte ner oss för det här. Alla lag - även topplagen - förlorar matcher, så det tycker jag inte är konstigt när man ser helheten. Men som sagt - en samlad och nykter analys och så går vi vidare direkt. Träning på tisdag, sedan börjar vi tagga upp för nästa helg.

......

Avslutar en trots allt samlad och lugn Thomas Paananen.