Problemfritt för VIK

8 november 2017 21:49

Det blev ett lidelsefritt derby mellan VIK och Sura, där bland andra Adam Lidström blev målskytt.


Det visade sig ganska omgående att Sura inte var i närheten av VIK denna kväll. Ett Sura med flera ordinarie spelare skadade, blev slutligen ett lätt byte för ett fulltaggat och beslutsamt VIK. När väl mål-nollan var spräckt av Fredrik Johansson, så rullade det bara på. Adam Lidström ökade till 2-0 på ett mönsteranfall, för övrigt Adams första VIK-mål i seriespel.

Och efter första periodens 2-0, ökade VIK ytterligare tempo och intensitet i rond två. Fredrik Hetta och Pontus Holmberg gjorde 4-0 på två mönsteranfall innan Anton Brandhammar med sitt första gulsvarta mål bombade in femman. Fredrik Johansson och Jesper Cederberg, den senare i ännu ett supervackert anfall avslutade perioden till 7-0.

Att sista perioden skulle sluta 0-1 i bortafavör, var egentligen ganska märkligt. För VIK slog aldrig av på takten denna kväll, utan fortsatte att gå för fullt i sista tredjedelen, som dock Sura vann med 1-0 efter ett PP-mål av Niklas Damm-Åberg.

Det var ett väldigt beslutsamt VIK-lag som spelade 60 minuters totalkoncentrerad hockey, där bl.a. försvarsspelet var helt exemplariskt framför Daniel Wahlbrg i kassen. Daniel torde ha haft en av sina lugnaste kvällar på väldigt lång tid, vilket skottstatistiken 64 - 9 också bekräftar. Att det ändå inte blev fler än sju VIK-mål, berodde helt och hållet på ett suveränt målvaktsspel av Anders Olsson. Sura-målvakten var väl egentligen det enda glädjeämnet för gästerna den här kvällen. plus lagets energiska klack som med sin festliga ramsa efter 7-0 "Allt kan hända - Sura kan vända" fick hela publiken att dra på smilbanden.

Som sagt - en rejäl eloge till VIK som aldrig slog av på tempot eller intensitet och som visade imponerande styrka och spel rakt igenom. Många - egentligen alla - VIK-spelare utmärkte sig, en av de allra främsta i det avseendet Manne Mattisson, som gjorde sin bästa insats i höst. I övrigt slutomdömet - en riktigt bra genomförd VIK-match av hela laget.