Motståndarkollen - Kristianstads IK

13 mars 2018 10:30

VIK Hockey möter i Playoff 3 Kristianstads IK, vi har granskat motståndet inför Playoffserien.


ETT ÖVERRASKANDE VAL - ELLER INTE..?

Kristianstads val att spela mot VIK i playoff 3 var för många en stor överraskning. Men en liten titt på lagets säsong, och då speciellt mötena med den mer på förhand tippade motståndaren Kallinge/Ronneby, ger nog svaret. Kristianstad har spelat fyra tuffa matcher mot KRIF. Resultaten (med Kristianstads siffror först): 2-5, 4-3 (sudden), 3-2 och 0-3. Sportchefen Joakim Johansson motiverade också valet att inte möta KRIF med att det brukar vara mer än hockey som hamnar på tapeten när lagen möts, att det brukar vara känsloladdade matcher.

KRISTIANSTADS SENASTE SÄSONGER

KIK har satsat, och satsar, hårt på avancemang till Hockeyallsvenskan. Förra säsongen föll man på målsnöret i kvalserien. Inför, och under, denna säsong har en trupp med starka namn som Fredrik Hansson, Daniel Andersson och Joel Gistedt stärkts med värvningar och lån av Johan Skinnars, William Wikman (utlånad till VIK förra säsongen) och Toni Pappila. Kort sagt, ett lag som på pappret ser starkt ut. Men säsongen 17/18 har varit svajig. Storsegrar och målfyrverkerier har varvats med överraskande förluster, och i sista omgången av Allettan Södra fick KIK lämna förstaplatsen till Huddinge. Något som säkerligen sved rejält för skåningarna, som tvingades till playoff 2 och nu 3 i stället för att gå direkt till en Alletta-final.

VIK VS KRISTIANSTAD

Historiken mellan de båda klubbarna är både kort och färsk. Förra våren möttes man i kvalserien, två matcher som slutade med varsin seger på hemmaplan.

Tidigt på denna säsong möttes lagen igen i en träningscup i Kristianstad, en match som hemmalaget vann med 2-0 och som vi VIK-are minns mest för att Fredrik Hetta fick lämna isen med en hjärnskakning, efter att ha tacklats fult av KIK:s Roger Ohlsson.

HÅLL KOLL PÅ...

Förutom målvakten Joel Gistedt lever Kristianstad mycket på kedjan med Fredrik Hansson (poängbäst i Kristianstad) som center mellan Johan Skinnars och William Wikman. Daniel Andersson är en annan poängstark spelare i KIK.

Kristianstad tränas av Mats Lusth, som de flesta i Hockeysverige känner till. Lusth spelade en säsong i VIK 95/96, då oftast i backpar med Edvin Frylén.

På onsdag drabbar lagen samman i match 1, 19.00 i ABB Arena Nord. Jakten på kvalserien kan börja...