Svenska Spel

Dahlbom rena väggen!

Publicerad: 2017-08-16 21:53

Det blev förlust mot allsvenska Vita Hästen, som dock hade våldsamma problem att överlista VIK-keepern.

Siffrorna skrevs till sist till 1-3, sedan Vita Hästen avgjort i tom kasse med 23 sekunder kvar av matchen. Då hade Marcus Dahblom agerat "levande vägg" och svarat för 46 räddningar - flera av dessa dessutom högkvalitativa.

Det ska sägas att VIK gjorde en bra match. Man stod upp bra mot gästerna, hängde med i tempot och spelade sig till många fina lägen, där dock målvakten Viktor Kokman stoppade det mesta. Fram till 2.40 i period 3, då junioren Tobias Smids svarade för ett högklassigt mål med en riktig pärla i målvaktens vänstra kryss. Det var andra matchen i A-laget för Tobias och första målet. Som tillsammans med hans spel i övrigt ger med beröm godkänt som betyg. 

Annars då? VIK kom till spel utan Douglas Alenbring, Morgan Hassel, Fredrik Johansson och Fredrik Hetta. Fyra riktigt tunga pjäser. I stället fick ovannämnde Smids samt hans juniorkollegor Marcus Johansson och Elias Rosén visa upp sig. Hela trion visade att man vill vara med och fightas om A-lagsplatserna framöver. Debut blev det också för Manne Mattisson, som varit skadad nästan hela försäsongen och som naturligt nog har en längre väg att gå innan man kan få se förre Brynäsarens fulla potential.

Roligt och spännande att se hur VIK-arna hela tiden försöker spela sig ur alla krångliga situationer i egen zon. Det finns hela tiden en tanke bakom varje moment och man söker verkligen uppspelet med stort U. Och att man har ett lag där man har fokus på fart och finess, är tydligt. Sarg-ut verkar inte finnas längre och bur-skydd är ganska snart ett bortglömt moment i spelet...

VIK mötte ett lag med mycket tyngd, vilket märktes väl  i närkampsspelet, där det dock ska påpekas att de gulsvarta aldrig vek ner sig. Det torde också ha varit en lysande värdemätare för Paananen/Zetterberg, då man mötte ett lag med rejäl och mycket tung fore-checking och mycket fysiskt spel. 

Betyg då? Det börjar snart vara läge att kunna sätta sådana, men det känns som att det är något för tidigt ännu. Dock några extra-plus som förutom Dahlbom i kassen får gå till Kenny Källström (han blir smått ovärderlig under säsongen), Alex Lindelöf och Robin Nilsson. Oscar Pettersson visade kvalitet i både offensiv och glädjande nog även defensivt. Men slutomdömet blir ett sammantaget : klart godkänt.

 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB