Wahlberg "nolla" då VIK vann igen

3 december 2017 18:20

Seger med 3-0 och därmed Daniel Wahlbergs första "serie-nolla". Det var väl det mest positiva, tyckte även Thomas Paananen efter matchen.


-Berätta om era tankar inför matchen?

Även om allt är klart med All-ettan efter jul, så gäller det hela tiden att tävla. Inte minst mot oss själva. Vi måste skapa en vinnande tradition och det är vad vi håller på med. Trots att matchen kanske inte gäller allt...

-Och dina tankar om matchen, så här efteråt?

Vi är inte nöjda. Det var avslaget från första början och på något vis kom vi aldrig igång riktigt. Vi har större krav på oss själva än vad vi visade upp i första perioden. Dom hade fler klara chanser än vi och vi kan faktiskt vara glada över att ställningen fortfarande var 0-0 efter 20 minuter.

Det blir något bättre i andra, vi kan börja spela mer anfallshockey och Marcus Bergmans 1-0 blir på något vis avgörnade för matchens vidare utformning. Men det är fortfarande långt ifrån bra från våran sida sett.

-Tredje perioden blev litet ryckig med många utvisningar, men det kändes ändå som att laget hade kontroll på händelserna där ute?

Ja, trots att dom hade en hel del chanser, så stängde vi matchen tycker jag, även om Bergmans 2-0-mål på något vis blev helt förlösande. Sedan fick ju Jimmy Jansson avsluta målandet, med sitt första för säsongen. Roligt för honom, som verkligen har längtat efter det där "förlösande" målet. Kumla är svårspelade, dom är fysiska och friskar på ordentligt. Mitt slutomdöme blir ändå att vi gjorde en blek insats, långt ifrån vad vi kan och har presterat tidigare.

-Daniel Wahlbergs nolla var extra glädjande - det var ju hans första i seriespel. Han agerade väldigt stabilt machen igenom.

Absolut, Daniel var väldigt bra i dag, men jag vill också framhålla Marcus Bergman och förresten hela den linan i dag. Pontus Holmberg gjorde sin kanske bästa match hittills och tillsammans med Johan Skiöld var den kedjan vår klart bästa.

-Hur tänker ni nu då vidare, då samtliga 10 lag är klara för Norra All-ettan? Tre matcher återstår som i princip kan verka "onödiga"?

Det är viktigt att vi fortsätter att tävla och viktigt att vi visar varandra - och alla utomstående - att vi verkligen VILL vinna.Vi håller på att skapa en respekt och samtidigt ett självförtroende och att vi nu vinner matcher trots att vi inte alltid spelar bra och underhållande hockey.

-Slutligen - alla lag som sagt klara för Norra Allettan. Hur hanterar ni det, med tanke på norrlagen. Kollar ni upp dom extra och "spionerar" i någon form?

Segerkonceptet är fortfarande och även i fortsättningen, att det är motståndarna som kommer att få rätta sig efter oss. Visst kommer vi att kolla upp våra nya motståndare, men som sagt - det är dom som ska rätta sig efter VIK!

Avslutar en inte helt nöjd Thomas Paananen, som säger sig vara glad och tacksam över segern, men inte så mycket mer denna första advent efter match i Kumla.