Kung Conny och VIK krossade Huddinge

10 april 2018 21:45

Den här matchen blev en enda lång uppvisning från VIK:s sida.


Och detta efter en förstaperiod som var magnifik, där VIK presterade säsongens i särklass bästa total-hockey! Ett VIK där inte ens en tillstymmelse till misstag från någon spelare i laget. Och när man inledningsvis fick med sig ett PP,så -jodå,det funkade det också! Klockan pekade på 6.56 då Conny Strömberg (kvällens gigant) och Johan Skiöld bäddade för Alex Lindelöf,som i sin tur fick iväg en riktig missil rätt upp i krysset bakom Daniel Fahlström. Efter 15.12 small det igen. Nu var det Marcus Bergman - en annan av kvällens stora - som fick ta del av ett förspel från Robin Nilsson via Conny Strömbergs trollspö och så sa det tjong i ballongen igen och 2-0.

Andra perioden tickade fram till 4.30 då Alex Lindelöf slog till igen. Nu med ett hårt och precis isskott efter förspel av Fredrik Johanson och Niclas Lehmann,och knapapt hade man jublat färdigt förrän Marcus Bergman drog nytta av en schabblande Huddinge-back,och åkte sig fri till ett stolpe-in-skott och 4-0! Här dog väl egentligen matchen som match betraktat. VIK drog ner en aning efter sin mördande tunga inledning,men trots att Huddinge hela tiden gjorde tappra försök att äta sig in i matchen,så var VIK-försvaret återigen rena betongen. 4-0 stod sig perioden ut.

Tredje perioden blev en kopia av den andra. Huddinge ska ha all heder av att man aldrig gav upp. Man försökte hela tiden spela med fart och finess,men den här kvällen var laget totalt chanslöst som helhet. Conny Strömberg svarade för ett artisteri-nummer och gjorde 5-0 innan Oscar Pettersson stängde matchen efter att ha forcerat in pucken till 6-0.

Matchen blev en enda lång uppvisning av ett VIK som gjorde allt rätt denna kväll. Eller,njaa kanske inte - spelet i PP resulterade visserligen i ett mål,men med 6 tillfällen borde det nog ha rasslat ytterligare i Huddinge-målvaktens nät. Marcus Dahlbom är som VLT:s Kevin Johansson nämnde the Dahl-wall och gjorde återigen en helt prickfri insats. Hade 30 skott att hantera och räddade rubbet. Marcus Bergmans come-back är remarkabel. Han var bra innan skadan - nu efteråt är han faktiskt ännu bättre! Och när veteranen Conny Strömberg kastar sig och täcker två skott i samma byte,ja då fattar ni vilken inställning och moral som det här laget innehåller.

Nu följer säsongens sista hemmamatch på torsdag - med publikens fantastiska stöd så är chansen stor...