Svenska Spel

Lagkollen - Forshaga IF

Publicerad: 2017-07-16 11:00

Inför säsongen 17/18 så kommer vi att publicera en artikelserie där vi fokuserar på motståndet i hockeyettan västra. Artiklarna kommer att publiceras på hemsidan var tredje dag och den sista artikeln publiceras 6/8, samma datum som ispremiären. Denna artikel behandlar värmländska Forshaga IF

  • Man brukar prata om klassiska lag och Forshaga är ett av landets främsta i den kategorin. Vi lite äldre minnesgoda minns spelare som Uffe Sterner och den nyligen bortgångne Nisse Nilsson.
  • I årets Forshaga finns kanske ingen som axlar rollen som superstjärna. Men lagets främste poängplockare förra säsongen, Stefan Kask, finns kvar i uppställningen. Även den numera väl rutinerade målvakten Andro Michel, som spelat SHL-hockey med Färjestad och har flera säsonger i Karlskoga och Örebro, finns i klubben. 
  • Mest meriterad i truppen är dock tränaren och gamle FBK-backen Per Lundell, som spelat mer än 500 matcher i Elitserien och i SM-slutspel.
  • I fjol hade Forshaga ingen lyckad säsong, då man med möda undgick negativt kval. Man slutade på tionde plats i grundserien och femma i fortsättningsserien efter jul.
  • VIK och Forshaga väcker som nämnts många minnen hos oss äldre. Första mötet laget emellan gick av stapeln 1946 och rivaliteten höll i sig till laget ramlade ut den gamla allsvenskan 1962. Totalt har lagen möts 22 gånger och det står 12-9 till VIK i inbördes möten, en match har slutat oavgjort. 
  • Senaste gången lagen möttes, vilket många i dagens publik säkert kommer ihåg, var den 18 mars 2001. Det var i den allra sista matchen av kvalserien till division ett då VIK vann med 7-0. Bland målskyttarna såg vi Ali Burkhanov och Vadim Molotilov.

 

Tränare Nyförvärv Från Förluster Till
Per Lundell Oskar Skärberg (D) Färjestad BK J20 Gabriel Johansson (F) Grums IK
  Tommie Ardon (D) Kils AIK Johan Erkgärds (F) Grums IK
  Calle Källström (F) BIK Karlskoga J20 Robin Rakell (D) Wings HC
  Oscar Jemail (F) BIK Karlskoga J20 Fredrik Eklund (D) IFK Arboga
  Niclas Edman (D) Klubblös    
  Karl Pearson (D) Manglerud    
  Casper Lundqvist (F) Brunflo IK    
 
Bosse Wallin
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB