Äntligen Lehmann!

8 december 2017 21:53

5-2-segern kändes "som det ska vara". Men Niclas Lehmanns mål blev litet av "äntligen"...


För efter 19 matcher med 17 assists, så lossnade det äntligen i målprotokollet för Lehmann. Som med två mål och en assist blev litet av matchvinnare den här gråa kvällen i ett ännu gråare Värmland.

Med 24 sekunder kvar av första perioden, skickade Alex Lindelöf in 1-0 för VIK. Ett psykologiskt viktigt mål, som följdes upp av Fredrik Johansson till 2-0 i mitten av andra perioden. Och när Niclas Lehmanns första mål för säsongen gav 3-0 efter 45 sekunder i rond tre, så kändes saken klar. Men bara minuten senare reducerade hemmalaget till 1-3. Lehmanns målform gav dock 1-4, med en omedelbar replik till 2-4, innan Petter Mattsson satte 2-5 i tom kasse, en trevlig vana som Mattsson har skaffat sig under hösten...

Det här var en match som var ytterst nära att totalt spåra ur. Forshaga spelade inte bara på gränsen, utan en bra bit över och man får tacka disciplinen inom VIK-laget som gjorde att man inte klev på i det spel som hemmalaget använde sig av. Vi frågade Thomas Paananen efter matchen vad han tyckte:

-Ja det höll på att spåra ur ett tag. Jag är ändå nöjd att vi behöll lugnet inom laget.

Vad tar du då med dig ändå, bortsett från tre stabila och sköna poäng?

-Just att vi gör en bra bortamatch över tre perioder,med hög och bra intensitet rakt igenom. Detta trots att vi tränar extra hårt just nu. Vi visar ändå att vi har fått in en vinnarkultur och att vi - trots att serien är avgjord - fortsätter att jobba för varandra och för klubbmärket. Vi täcker skott, vi offrar oss och vi försöker verkligen vinna matcher.

Vad är du speciellt nöjd med efter den här matchen?

-Att vi klarar av att stå upp mot och spela bra hockey mot ett lag som spelar på just det viset som Forshaga gör i kväll. Det stundar nu intensiva, tuffa och täta matcher där det krävs mycket både i form av mod och vilja. Jag tycker att vi visade upp just de kvaliteterna i dag.

Några individuella insatser som du vill pusha för?

-Självklart att Niclas Lehmann äntligen fick göra mål. Han hade 17 assists inför den här matchen, och fyllde nu på med två mål och ytterligare en assist. Skönt för både Niclas och laget. Det är viktigt att hans "målande" också kommer igång. Sedan gjorde Danne Wahlberg ännu en bra match i målet, så där fick vi ytterligare bevis på att vi har två riktigt bra målvakter. Jag måste också framhålla Alex Lindelöf, som verkligen har vuxit ut till en av våra absolut bästa backar. Med inte bara offensiva kvaliteter, utan nu även riktigt bra i det defensiva speet.

Tobias Smids och Wilmer Skoog fick ju vara med och "leka". Vad säger du om deras insatser?

-Båda fick spela i fjärde-linen hela matchen och gjorde det bra. Roligt att se att båda kliver in och vågar hålla i pucken, tacklar och spelar fräckt och frejdigt rakt igenom Wilmer var ytterst nära att bli målskytt också. Så det är en stor trygghet att vi har många bra J20-spelare, som klarar av att vara med och inte bara "vara med". Dom är verkligen med och bidrar i spelet.

.............

Slutar en ganska nöjd Thomas Paaananen. Nöjd med laget inställning, med 3 poäng och med 12:e raka vinsten.