Svenska Spel

Deltagarrekord när målvaktscampen firade 10 år.

Publicerad: 2017-08-03 10:20

VIK Hockeys årliga sommarcamp för målvakter firade den här sommaren 10 år. Glädjande nog slogs även rekord för antalet deltagare med 39 deltagande målvakter.

VIK hockeys målvaktscamp hölls den 25-28 juli på Rocklundaområdet i Västerås. Deltog i campen gjorde 39 personer i åldrarna 8-47 år. Majoriteten av deltagarna är herrar, men en damspelare fanns med. Hon fick förra säsongen debutera i en match i SDHL för Linköping HC som 16-åring, men är från Västerås ursprungligen. Förutom målvakter från klubben fanns målvakter från 17 andra föreningar representerade på campen. De flesta från länet, men spelare som representerar lag från Kiruna i norra Sverige till University of central Oaklahoma i USA deltog i campen. Utöver de 39 deltagarna så fanns det sju instruktörer på plats plus gästföreläsare.  

 

VIK Hockeys målvaktstränare Patrik Sjöström som är ansvarig för målvaktscampen kommenterar campen.

- Campen har funnits i tio år, men det är framförallt de senaste fem åren som det vuxit fram ett bra koncept som gör att många återvänder, både på sommarcampen och höstlovscampen. När det kommer nya är det ofta någon vän till en tidigare deltagare som själv återkommer. Förra året kom det exempelvis två målvakter från Leksand, en av killarna återkom på höstlovscampen men båda kom till den här sommaren igen. Då hade de med sig ytterligare en målvakt från Leksand som var ett år yngre och kände att det här var något han ville prova på. Tack vare att vi har en bra grund med målvakter som återkommer och sprider det till sina vänner så växer vi lite varje år. 

 

Till den här säsongen var det sju målvakter från HockeyEttan med på campen, utöver klubbens egna målvakter var det målvakter från Köping, Surahammar och Borlänge. Men som tidigare nämnt är det väldigt blandat med åldrar och även olika bakgrund på målvakterna som är med på campen.

- Om vi tittar på åldersspannet så är det kul att notera att 47-åringen som var med bestämde han sig när han var runt 40 år att han ville bli målvakt. Han är tidigare veteranspelare för Linden Hockey och spelar nu i Aros Hockey League. Den yngsta som deltog var bara åtta år och kommer från Fagersta, vilket är roligt. Vi vill gärna få med så många som möjligt från länet. Även om Fagersta gärna tittar mot ett län norrut, så det var extra roligt att han kom hit. 

 

För att en målvaktscamp ska kunna fungera så krävs det självklart även skyttar som är med och sätter målvakterna på prov.

- En utav anledningarna att det blir så bra är alla våra skyttar som ställer upp. De behöver inte betala någon deltagaravgift och gör det väldigt bra. Majoriteten av skyttarna kommer från klubbens egna led. Från A-laget till juniorlaget och de äldre ungdomslagen. Även skyttar från andra lag i länet brukar ställa upp, från till exempel Arboga, Köping och Sura. Dessutom brukar "våra" NHL-proffs ställa upp på något pass och även några spelare från SHL. 

 

Den yngre gruppen på Campen:

Den äldre gruppen på Campen:

 

Nästa målvaktscamp kommer att anordnas måndag 31/10 - onsdag 1/11, under höstlovet vecka 44. För mer info kan ni besöka campens facebooksida på https://www.facebook.com/VIKMvCamp/ eller kontakta Patrik Sjöström på [email protected]

 

 

 
Peter Ståhlbrand
 

Copyright © 2015-2018 Västerås IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB