Omgång 13 av Hockey-ettan

9 november 2017 11:24

Så här såg det ut i 13:e ronden av Västra Hockey-ettan:


Skövde IK - Kumla HC 4-1

Det här blev en ganska enkel seger för hemmalaget. Efter 0-0 i första perioden, tog man över resten av matcen och det var aldrig något snack om vart segern skulle gå.

Köping HC - Mariestad BoIS 4-3 over-time

KHC har taggat upp rejält på sistone, och tog nu sin fjärde raka vinst - nu mot topplaget Mariestad. Gästerna hade ledning med 1-0 efter andra perioden, innan Tobias Sjökvist kvitterade. Men segern såg ändå ut att gå till gästerna, då Christian Hägg sopade in 1-2. Men med 8 minuter kvar av tredjer perioden, så kvitterade lagkaptenen Emil Forsberg och när Mariestad drog på sig en dubbel-utvisning i förlängningen så avgjorde Ludvig Karlsson till 4-3. Vi har alltså en toppmatch att se fram emot kommande fredag...

Enköpings SK - Lindlövens IF 1-2

ESK hängde med bra och pressade serietvåan ända in på mållinjen, mycket tack vare sin - som vanligt - suveräne målvakt Simon St.Cyr. Det blev Markus Magnusson som avgjorde för lindesbergarna i PP-spel efter 44.53.

Borlänge HF - Forshaga IF 3-8

Omgångens - och kanske hela seriens - storskräll! Forshaga, som inte direkt rosat marknaden så här långt, dammade till topplatsaspiranten Borlänge med förkrossande 8-3! Detta efter att ha avgjort matchen i andra perioden med 5-1 som resultat. Andreas Norrman prickade dit 3 av målen vör värmlänningarna och ändå - paradoxalt nog - vann BHF skottstatistiken med klara 39 - 27!!

IFK Arboga - Grums IK 4-3 efter straffar

Lenny Erikssons lag har börjat röra på sig nu. "Tålamod" har hela tiden varit Lennys nyckelord och det har som sagt börjat betala av sig. Dock hade Grums en stabil 0-3-ledning efter halva matchen, innan Daniel Hörnqvist med ett mål och Jimmy Hellström med sina två, kvitterade och tog matchen till såväl over-time som vidare till straffar. Där Daniel Hörnqvist blev ende spelare att näta, då han avgjorde tillställningen med sitt andra mål för aftonen.